Smolyan (Paşmaklı) Bölge Müftülüğü’nün Kuran Kursu öğreticileri Rudozem’de düzenlenen bir seminere katıldılar. 18 Haziran 2013 tarihinde Bölge Müftülüğü’nden imam ve hocaları Rudozem Merkez Camii’de bir araya getiren sebep Smolyan İli’nde gelecek Yaz Kuran Kursları’ydı. Seminerde Başmüftülük İrşad Daire Başkanı Halil Hocov özel konuktu.
Kuran-Kursu-hocaları-seminere-katildi
Seminerin başında Bölge Müftülüğü’nden “Smolayn İlinde Yaz ve Yıllık Kuran Kursları” konulu bir sunum yapıldı. Şu ana kadar bölgede gerçekleştirilen kursların ve öğrencilerin sayısı hakkında bilgi verildi ve her geçen yılla onların sayısının arttığı tespit edildi.

Seminerde çocukların Kuran Kursları’na katılımı ve ilgisinin teşvik edilmesi için ders verme yöntemleri ve yenilikler konusunda fikir alış-verişinde bulundular. Ortaya çıkan tartışmada Kuran Kursu hocaları öğretim sürecinde karşılaştıkları sorunları ele aldılar, bazıları da onların çözümüne dair deneyimini paylaştılar. Hepsi Kuran Kursları’nın öğretici başka, eğitici yanı da olması konusunda hemfikir oldular.

Smolyan İl Müftüsü Necmi Dıbov, hocalara İslam dininin korunmasına yönelik taşıdıkları sorumluluğu hatırlatarak, bunun ancak Kuran Kursları sayesinde olacağını vurguladı. Bundan dolayı imam ve hocalara iyi ve kaliteli bir nesil yetiştirmek için işinde daha titiz çalışmalarını, kendi bilgi seviyesini ve pedagojik becerilerini arttırmaya çalışmaları yönünde talimatlar verdi.

İrşad Daire Başkanı Halil Hocov, hocalara Kuran Kursları açılan yerlerin ve öğrencilerin sayısının artması için elinden geleni yapmalarını tavsiye etti. Bu amaçla velilerin ve bulundukları toplumun güvenini kazanıp iyi ilişkiler kurmaları gerektiğini söyledi.

Seminer sonunda Kuran Kursu hocaları işinde son derece faydalı olan deneyim ve fikirlerin paylaşıldığı için bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasını dilediler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar