Bugün başlayan Kuşlara İnsancıl Davranmaya İlişkin Gönüllü Sorumlulukların Yerine Getirilmesine Destek Programı’na başvuru süresi 20 Mart 2018 tarihinde dolacak.

Başvurular, Devlet Tarım Fonu’nun (DFZ) bölge müdürlükleri tarafından kabul edilmektedir.

DFZ Yönetim Kurulu tarafından belirlenen 2018 yılı mali destek miktarı 34 560 000 levadır. Destek ödeneği, 2018-2022 döneminde geçerlidir.

Devlet yardımı, çiftçilere kümes hayvanları sektöründe gönüllü hayvan refahı taahhütlerini yerine getirmede desteklemeyi amaçlamaktadır. Kümes hayvanı üreticilerinin yaptıkları giderleri karşılamak veya gelir kaybına uğrayanların kayıplarının telafi edilmesi için yıllık yardım sağlanmaktadır. Yardım alan kümes hayvanı üreticisi, en az 5 yıllık bir süre için bir veya daha fazla önlemi uygulamayı taahhüt eder.

Tavuklar (16 haftası ile 78 haftası arasında), anne tavuklar (18 haftası ile 60 haftası arasında), piliçler, hindiler, kazlar ve ördekler (12 haftasına kadar-84 gün) için destekleme ödenecek.

Kümes hayvanları yetiştiricileri aşağıdaki destek önlemleri için başvurabilir:

– Tedbir A-2,5 mg / kg’dan fazla olmayan deoksinivalenol içeren yemlerin kullanılması;

– Tedbir B – Zorunlu standardın yüzde 10’undan daha az olmayan bir serbest taban alanı sağlanması. Bu tedbir, sadece anne tavuklar için uygulanır.

– Tedbir C – Taşıma sırasında kuşların refahının iyileştirilmesi (sadece kesimhaneye teslimatlar için);

– Tedbir D – Yatağa silikat mineralleri (perlit, alüminosilikatlar – kaolin, bentonit, zeolit (klinoptilolit), vb.) ekleyerek, amonyak emisyonlarının yüzde 30 azaltılması (14 ppm’ye kadar NH3 konsantrasyonunun garantisi). Tedbir sadece piliçler için uygulanır.

Destek ödemeleri 27 Mart 2018’de başlayacak.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar