Çocuklarda ve Gençlerde Antisosyal Davranışlarla Mücadele Yerel Komisyonu’nun düzenlediği yarışmada Kubrat’ta altı belediye okulundan toplam 38 öğrenci ödül kazandı.

Komisyon sekreteri Dr. Nadi Karagözova ödüle layık görülecek öğrenci teklif eden okulların Kubrat’taki “Hristo Botev” lisesi, “Hristo Smirnenski” Ortaokulu, Kubrat Meslek Lisesi ve Yuper, Bisertsi ve Belovets köyleri okulları olduğunu bildirdi.

Yarışma “Mutluluk saati” eğitici ve önleyici programı kapsamında gerçekleştiriliyor.

Karagözova, konunun en iyi eğitim araçlarından birinin yaşıtları ve sosyalleşme olduğunu açıkladı. Sözlerine göre yarışma öğrenciyi aktif pozisyona getirmeyi ve açık tartışmada çocukların örnek çocuk, kendilerine göre eğitim yılı boyunca iyi davranış sergileyen, eğitim sürecine ve okul hayatının tüm alanlarında çaba gösteren öğrencileri seçmelerini sağlamaktır. Yaşlılara ve yaşıtlarına karşı iyi davranan, şiddetten uzak duran, yardımsever projeler veya fikirler organize eden, kendisine uymak istediğimiz, onunla arkadaşlık kurmak istediğimiz, ondan öğrenmek istediğimiz ve tam da böyle, erdem ve olumlu yönler taşıyan bir öğrencinin arkadaşımız olmasını istediğimiz biri.

Komisyon sekreteri yarışmaya kardeş okulların, “Mutluluk saati” eğitici ve önleyici programa ev sahipliği yapanokulların da katıldığını bildirdi. Loznitsa, Samuil, Ezerçe, StoyanMihaylovski köyü, Novi Pazar belediyesi okullarından 19 öğrenci ödüle aday gösterildi. Bu öğrencilere ödülleri okullarının eğitim yılı sonu törenlerinde takdim edilecek.

Yerel komisyon sekreteri “Sıkça kendilerinden söz ettiğimiz iyi ve parlak örnekler olduğunda, yaşıtlar sayesinde sosyalleşme mucizeler yaratıyorken, öğretmenler ve öğrenciler günlük yaşantının güzel yönlerini tartışıyorken, ozaman öğretmenler, öğrenciler ve ebeveynler arasında iyi işbirliğinden söz ediyoruz” yorumunda bulundu.

 

BNR

Reklamlar