Vratsa’nın Köstendil köyü yakınlarında üç yeni sosyal hizmet sunan zihinsel engelli bakım merkezi açıldı. Proje “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi” Operasyonel Programı tarafından finanse edilmektedir ve 1,4 milyon leva değerindedir. Merkezin kapasitesi 45 kişidir.

Köstendil Belediyesi, hizmetin kalitesini herkese bireysel bakım ile garanti edebilmek için şimdiden 36 uzman personel istihdam etmiş ve böylece istihdam sağlamıştır.

Oluşturulan yeni merkez, Köstendil belediyesine bağlı Prekolnitsa köyündeki kapalı evin 38 sakininin yanı sıra Lakatnik istasyonundan 7 kullanıcıyı daha barındırıyor.

Köstendil Belediye Başkanı Petar Paunov, merkezin açılmasıyla birlikte sakinler için daha iyi koşulların sağlanacağını söyledi:

“Daha iyi koşullar ve daha fazla gönül rahatlığı, umarım, daha iyi bakım. Ancak üst katta bir sürü eski bina vardı, bakımı son derece zordu, bir odada bir sürü insan vardı, çok daha fazla bireysel bakım var ve tabii ki odak noktası bu. Amaç, bir kurumun parçası değil, evde hissetmektir. İşte bu yüzden deniyoruz, bence işe yaradı.”

BG Haber

Reklamlar