Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mesleki eğitim almak üzere Kosova’dan Bursa’ya gelen kursiyerlerle bir araya geldi. Başkan Altepe, “BUSMEK sadece Bursa’ya değil, yurtdışından gelen taleplere de cevap veriyor” dedi.

Kosova Üsküp Derneği koordinatörlüğünde Bursa’ya gelen kursiyerler, BUSMEK Erikli Kurs Merkezi’nde ‘Kuaförlük ve Cilt Bakımı Temel Makyaj’ branşlarında eğitim alıyor. Kosova’nın farklı şehirlerinden gelen 20 kursiyer, BUSMEK’te 2 ay boyunca eğitim alarak ülkelerine meslek sahibi olarak dönmeyi hedefliyor. Yaşları 17 ile 35 arasında değişen kursiyerler, kuaförlük ve cilt bakımı branşlarında eğitimlere katılıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosovalı kursiyerleri BUSMEK Erikli Kurs Merkezi’nde ziyaret ederek, kursiyerlerden çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. BUSMEK’in Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Vatandaşlarımızın üretebilmeleri, meslek ve beceri sahibi olmaları, aile bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. BUSMEK ile her yıl binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim veriyor, mesleki anlamda kendilerini geliştirmelerine destek oluyoruz” dedi.
Bursa’da üretimin desteklenmesinden yana olduklarını belirten Başkan Altepe, “BUSMEK sadece Bursa’ya değil, Balkanlar başta olmak üzere yurtdışından gelen taleplere de cevap veriyor. Kosovalı 20 kursiyer, Bursa’da 2 ay boyunca eğitimlere katılıyor. Uzman eğitmenlerden kuaförlük ve cilt bakımı konularında eğitim alıyorlar. Buradaki eğitimlerinin ardından alacakları sertifikalar, kendi ülkelerinde de geçerli olacak, oradaki belediyeler de onay verdi. Ülkelerine döndüklerinde kuaför ve güzellik merkezlerinde çalışabilecekler veya kendi salonlarını açıp eleman çalıştırarak istihdama da katkı sağlayacaklar. Bursa olarak eğitim konusunda da ihracat yapmış oluyoruz” diye konuştu.
Kosovalı kursiyerlerden Adeline İsmaile de derslerin çok iyi ve keyifli geçtiğini, Türkçe bilmedikleri için de tercüman eşliğinde eğitim aldıklarını ifade ederek, kendilerine destek olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. İsmaile, Kosova’da kendi salonunu açmak istediğini sözlerine ekledi.
Kosovalı kursiyerler Bursa’da teorik eğitimlerin yanı sıra maşa, topuz, fön, kesim, boya, perma gibi kuaförlük uygulamaları ile cilt bakımı ve temel makyaj eğitimlerini de ilgiyle takip ediyorlar. BUSMEK desteğiyle edinecekleri tecrübelerini ülkelerinde kullanmayı hedefleyen kursiyerler, ülkelerine döndüklerinde kendi işletmelerini açmayı veya güzellik merkezi ve kuaförlerde çalışmayı istiyor.

Reklamlar