Şakir ARSLANTAŞ
Tarih 13 09 2020

Sofya’daki halk ayaklanmasının 66. günü “Biz Kokmuyoruz!” sloganıyla geçti. Gece saat 20’de başlayan mitingde yönlendiricilerden biri olan Av. Nikolay Hacıgenov konuştu, Başbakan Boyko Borisov’un kendisini aradığını ve “birkaç bakan verin de atayayım ve sokağı sakinleştirin” dediğini, kabul etmediklerini ve halk Ayaklanmasının ana hedef ve isteklerinin

  • Başbakan Boyko Borisov ve kabinesinin istifası;
  • Başsavcı İvan Geşev’in hemen istifası;
  • Bu istifalardan sonra Yüce Halk Meclisi seçimi ve Bulgaristan’ın 5. Anayasasına hazırlıklarına ballanması olduğunu bir kez daha duyurdu.

***

Öte yandan, basının taraflar arasında temas ve diyalog başlasın, devlet yeniden çalışmaya başlasın çağrılarına cevap veren Cumhurbaşkanı Rumen Radev şöyle dedi.

“Politik bunalımdan tek çıkış yolu var. Hükümetin hemen istifası. 

Bulgaristan’ın geleceği için politik partiler ve kamu ve topluk temsilcileriyle bir masa etrafında buluşmaya hazırım. Fakat bu ancak kabinenin istifa etmesinden sonra olabilir. İstifa etmemek direnme Bulgaristan’ı dar boğaza sıkıştırıyor.”

***

Yılanlar gün bitiminden çıkar”, diye bir söz vardır. Burada yılan sözünü “gerçekler” anlamında kullanmak istiyorum. Bulgaristan’da siyasi sistem değişikliği, demokrasi ve hukukun üstünlüğü hareketi halk meydanlarında güç toplarken, bazı yeni gelişmeler oluyor ve haç kimsenin bilmediklerini bilenler konuşmaya başladı.

Bir defa 1990 önce “Hür Avrupa” ve Almanya’nın sesi gibi Batı radyolarının sözcülük ve yazarlık yapan Bulgar istihbaratçı, binbaşı Vladimir Kostov’un “EPIZENTER” politik yayınında sokak mitinglerine karşı çıkan bir yazısı sert tepkilere neden oldu ve GERB partisi ve Başbakan Boyko Borisov ile ilgili bazı bilinmeyenler şu şekilde ortaya fırladı.

“Borisov, öteden beri başkalarının hizmetindeydi ve ‘yabancı efendilerine hademelik yapmaya’ devam ediyor. Onlara sürekli hesap verdi ve ‘şimdi ve yine aynı kişilere” hesap vermeye devam ediyor. Yakın geçmişte o kendisi verdiği bir demeçte, Avrupalı Bulgaristan Partisi’nin (GERB) “Hans Zaidel” Bavarya Vakfı tarafından Münih şehrinde mayalandığını, kurulma planı hazırlandığını ve tüm masraflarının finanse edildiğini, tamamen karşılandığını kendisi açıkladı.

Hans Zeidel bir Nazi’dir. 1944 yılından sonra sıkıştırılınca Amerikan Merkezi Haber Alma Örgüyü (CİA) -/TSRU/ ajanı olmayı kabul etmiş biridir. “Hans Zeidel Vakfı” bir milli politik örgüt olarak, Avrupa ülkelerindeki politik etkinlikleri kontrol etme, finanse etme ve yönlendirmek için Bileşik Amerika casusluk örgütü CİA tarafından kurulmuştur. 2005 yılında Boyko Borisov bu örgütün oltasına takılmıştır. Yılbaşına kadar Borisov’un sağ kolu, GERB Başkan Yardımcısı ve Meclis Grubu Başkanı ve 2 meclis komisyonu başkanı olan Tsvetan Tsvetanov ise, Borisov’un paralelindeki kişiydi.

“Hans Zeidel Vakfı” bir yandan da, Federal Almanya’da (Batı Almanya’da) Hitler Silahlı güçlerinden eski subayların İkinci Dünya Savaşından sonra,  1946’da kurduğu (HSS) – /Cristlich-Soziale Union -CSU/ sımsıkı bağlıdır. Yıllar boyu CSU partisinin başkanlığını yapan Franz Josef Strauss, Todor Jivkov’un şahsi dostuydu ve 1988 yılında Bulgaristan mali bunalımı dip yaptığında Jivkov Strauss’tan 500 milyon Alman Markı borç istemişti.

Tsvetan Tsvetanov’u Almanya’ya her gidişinde “Hans Zeidel” vakfına konuk olduğu tespit edilmiştir. Tsç Tsetanov “daire dalavereleri” ortaya çıktığında, açıklanmasını istediği ve açıklayamadığı paraların kaynağının da burası olduğu düşünülüyor. II. Semion Saks Koburgotski’nin Amerikan bağlantılarının ardında da “Hans Zeidel” vakfı bulunduğu tahmin ediliyor. Aynı zamanda Hans Zedel vakfı Bulgar liderlerin Amerikan bağlantılatını gerçekleştiren kurumdur.”

Bu ilişkiler “Bulgar politik partileri dış finansman kaynaklarından alınan paralarla kurulamaz” diyen Bulgar anayasasına yüzde yüz ters olup ve krem inal niteliktedir. GERB partisi devletini sevmeyen, yalnız kendini seven biri tarafından yönetiliyor. Bulgaristan’da “4. Alman imparatorluğu” hükümdarlığının yeniden canlandırılıp diriltilmesi için atılmış bir adım ve uygulamadır GERB partisi ve zavallı lideri Boyko Borisov. Bulgaristan’da “kafatası” siması (Vasil Boşkov), gece gösterilerinde “kırıp döken” takımı olarak ortaya çıkan siyah tişörtlü ve diğer şiddet güçlerinin ardındaki güçlerden biridir.  Özellikle Başbakan Borisov tarafından kurulan ve yönetilen “İpon” sigorta şirketi ve yine şimdiki gösterilerde polisin ardında yer alan ve kaba güç kullanan, kiralık çalışan  “Delta” şiddet örgütü de yine “Hans Zeidel” vakfının ülkemizdeki nüveleridir. Ve bugün gösterilerin iki yakasında yer alıp olay çıkaranların başında geliyor ve çok aktif durumda bulunuyorlar.

Almanyada yetiştirilen, oranın yüksek eğitim kurumlarında okuyan ya da açlışan ve memlekete dönen Bulgarlar, politik partilerin, yürütme ve yönetimin, savcılığın “Hans Zeidel” çevresiyle tüm bağlarını kesmesini, bu kurumların iktidara getirdiklerinden istedikleri paraların ödemekle asla bitmediğini özellikle belirtiyorlar. Bulgaristan’ın ABD askeri güçleri tarafından istila edildiğine, üretimi olmayan askeri uçaklar için milyarlar ödediğine, 2. Dünya savaşında Sofya’yı bombalayan Amerikan pilotlarına Sofya’da anıt dikildiğine dikkati çekiyorlar. Bulgaristan’da Hitler sembolleriyle bir meydan savaşı yürütüldüğü ve demokratik güçlerin ezilmek istendiği belirtiliyor. Gösterilere katılanlar işten çıkarılıyor. Faşistler birbirine saldırırken halk ve azınlıklar eziliyor. Borisov’un Avrupa Konseyi tarafından “faşist” olarak nitelendirilen VMRO – İç Makedon Devrim Örgütü ile NFSB – Bulgaristanı Kurtarmak İçin Milli Cephe Partisi başkanları olan Krasemir Karakaçanov ile Valeri Simyonov’un Başbakan Yardımcısı ve ikincisinin Meclis Başkan Yardımcısı görevlerinde bulunmasına anlam veremeyenler de artık yütfen uyansınlar. Biz bir savaş meydanındayız.

Okuyanlar lütfen paylaşsınlar.

Korona virüsüyle savaşımı mutlaka kazanmalıyız.

Memlekette kardeşlerimiz AB pasaportlarını yeniliyor.

Teşekkürler.

Reklamlar