Milli Sağlık Sigorta Kasası’ndan (NZOK), konvansiyonel insülin tedavisi gören diyabetik hastaların artık IC protokolünü almadan eczanelerden insülin alabilecekleri bildirildi. Bu 1 Ekim 2013 tarihinde pozitif ilaç listesinin güncellenmesi sonucu mümkün oldu. konvansiyonel-insulin
Ancak bu değişikliğe göre konvansiyonel insülin tedavisinin başlatılması ve tedavi rejiminin değiştirilmesi bir endokrinoloji uzmanı tarafından muayeneden geçilmesinden sonra olmasını gerektiriyor.

Sağlık Kasası’ndan, aile hekimine muayene sonucunda insülin tipi ve dozu belirtilen tedavi kararına ilişkin tıbbi belgenin sunulması gerektiğine dair talimat verilmektedir. Tedavinin ve dolayısıyla ilaç dozunun değiştirilmesi de sadece endokrinoloji uzmanı veya çocuk endokrinolojisi uzmanı tarafından yapılacak.

Artık insülin tedavisi kararı çıkartılan ve engelli süresi doluncaya kadar protokol alınan diyabetik hastalara ek olarak muayeneden geçmeleri gerekmeyecek.

Sağlık Kasası yetkilileri yılın ilk yarısı için eczanelere konvansiyonel insülin için 12,9 milyon leva ödediklerini de bildirdiler.

Sağlık Kasası’ndan, konvansiyonel insülin alınması için şu ana kadar gereken protokollerin kaldırılmasının hastalara kolaylık sağlanması amacıyla yapıldığı dile getirildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar