Ulusal Sigorta Enstitüsü’nden (NOİ) yapılan açıklamada Komünist Rejim Mağdurlarının Siyasi ve Sivil Rehabilitasyonu Kanunu’nun 9.maddesi gereğince maaşına ek ödeme yapılan toplam 7946 emeklinin aldığı ödeneğin mart ayında arttırılacağı bildirildi.

Emeklilik maaşına ek olarak ödenen tutarın artırılması, bu ödeneğin her yılın başından itibaren NOİ tarafından önceki yıl için belirlenen ülkede ortalama emeklilik maaşının yüzde biri oranında belirlenmesinin bir sonucudur.

NOİ verilerine göre 2018 yılında ortalama emeklilik maaşı, önceki yıl 376,06 levadan 395,47 levaya yükseltildi ve bu durum, ek ödeneğin tutarının artırılmasını gerektirir.

Mart ayında ödenecek zamlı tutarlarla birlikte komünist rejim mağduru olan emeklilere 2019 yılı ocak ve şubat ayı ödenekleri de ödenecek.

Mart ayı için ödenecek emeklilik maaşları yasal süreler içerisinde-7-20 Mart döneminde ödenecek. Posta şubeleri tarafından yapılacak emekli maaş ödemeleri, her birinde önceden açıklanacak bir ödeme takvimi doğrultusunda yapılacak. Banka yoluyla Mart ayı emekli maaş ödemeleri, 7 Mart 2019 tarihinde yapılacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar