Çernooçene (Yenipazar) İlçesi’nin en büyük köyü olan Komuniga (Kuşallar) köyü bölgesinden, Türkiye’de ikamet eden hemşeriler ve Batı Avrupa’da çalışan gurbetçilerimiz olmak üzere onlarca Müslüman, köye yakın Asar Tepesi’nin yamaçlarında düzenlenen geleneksel yağmur ve bereket duasında bir araya geldiler. Tepenin üzerinde bölgenin tarihinde önemli rol oynamış bir Müslümana ait olduğu sanılan bir mezar bulunuyor.

Dini merasime katılan konuklar arasında Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman, Çernooçene Belediye Meclis Başkanı Bedriye Gaziömer, Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Ferhat ve civar köylerin muhtarları yer aldı.

Mevlit programı, Komuniga Camii’nde imamlık yapan Sunay Akif ve bölgeden imamlar tarafından icra edildi. Onlar Kur’an-ı Kerim tilaveti sundular, Peygamberin hayatını anlatan Mevlid-i Şerif’i okudular ve ilahiler söylediler. Mevlidin sonunda hocalar, her türlü doğal afetten korunmak, barış ve huzur için dua ettiler.

Rafet Ahmet, söylediği ilahilerle katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Mevlit, Komuniga Cami Encümenliği tarafından Kominiga Köyü Muhtarlığının desteğiyle organize edildi. Komuniga köyü muhtarı Ruftin Şefket, “Mevlit, bize bir araya gelip sohbet etmemize imkan veren bir bayramdır” diyorlar.

Aydın Osman, yaptığı selamlama konuşmasında günlük zorluklara rağmen bölgedeki ahalinin kültür, saygı, birlik beraberlik ve iyi komşuluk gibi temel insani değerlerini korumaya devam ettiğine dikkat çekti.

Mevlit programından sonra katılımcılara kurban yemeği ikram edildi. Daha sonra sembolik olarak açık artırmayla satışa sunulan bağışlanan hayvan, giysi ve eşyaların satışlarından elde edilen gelirlerle gelecek yıl yapılacak mevlidin masrafları karşılanacaktır. Açık artırma, hayır yarışına dönüştü.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar