Bursa’da iki gündür hayli ilginç bir protesto yaşanıyor. Protestoyu yapan, Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Dimitar Hacıev. Konsolos Hacıev, konut olarak, Nilüfer FSM’de kiralanan bir dairede ikamet ediyor. bursa-bulgaristan-konsolosu-dimitar-haciev

Oturduğu dairenin üst kat komşusu, kendisine göre kasıtlı olarak-sabaha kadar gürültü yapıyor. Hacıev, gürültü nedeniyle uyuyamıyor ve görev yapamaz hale geliyor. Durumu, Nilüfer polisine bildirmiş Hacıev. Hiçbir sonuç alamayınca, diplomat pozisyonu gereği valiliğe başvuru yapmış. Ancak sonuç alamayınca hizmet vermeme kararı almış. Dün; 1 saat konsoloslukta hizmet verilmezken, eylem bugün 2, yarın ise 3 saat sürecek.

Bursa Hakimiyet Gazetesi yazarı Okan Tuna Bursa’da yaşanan ilginç protestoyu kaleme aldı.

‘Bursa’da; İki gündür hayli ilginç bir protesto yaşanıyor. Protestoyu yapan, Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Dimitar Hacıev. Hacıev’in protesto ettiği kişi ise Vali Şahabettin Harput!
Başlangıçta; Kulaklara hayli garip gelen ve daha önce bir başka örneği görülmeyen protesto, pazartesi günü itibariyle, Hürriyet semtinde bulunan Konsolosluk binasında başladı.
Günde; 150 dolayında Türk vatandaşının vize amaçlı olarak başvuru yaptığı Bulgaristan Konsolosluğu, dün itibariyle 09.00 ile 10.00 saatleri arasında hizmet vermedi.
Haliyle işler bir nevi “arap saçına” döndü. Konsolos Hacıev’in planlamasına göre, iş yapmama, yani konsolosluk binasını kapatma protestosu bugün 2 saat, yarın 3 saat ile sürecek.
Perşembe günü de 1 günlüğüne binayı kapatmayı planlıyor’
Ajansbg
Reklamlar