Türkiye’nin AB ülkelerine sınır olan tek kenti olan Edirne’de turistlerin daha uzun süreli kalmaları sağlamak için Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) konunun paydaşlarıyla birlikte toplantı düzenlendi. Toplantıdan kente gelen ziyaretçiler için indirim kararı çıktı.

Bulgaristan Başkonsolosluğu tarafından gelen teyit üzerine düzenlenen toplantıda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Bulgaristan ve diğer komşu ülkelerden gelen turistler nedeniyle sınır kapılarında çok yığılma olduğunu söyledi.

Sınır kapılarında yoğunluğu azaltmak amacıyla turistlerin günübirlik ziyaretlerinden çok kalıp konaklamalarını istediğini dile getiren Zıpkınkurt, komşu ülkelerden gelen misafirlere konaklamaları için Edirne’de bulunan oteller ve restoranların indirim yapacağı haberini verdi.

“Edirne’deki oteller ve restoranlar dâhil”

Gelen misafirlere %20 indirim uygulanacağını belirten Zıpkınkurt, “Misafirimiz bir gece önceden gelsin, sakin sakin kapıdan giriş yapsın, konaklasın, sabah kahvaltısını yapsın, gün içinde rahat rahat alışverişini yapsın, sonrasında direk kapıya gitmesin. Bir restoranda uygun fiyatla yemeğini yesin, vakit geçirsin ve kapıdaki yoğunluk azalınca dönsün.” gibi bir amaçla kampanya başlatılacağının müjdesini verdi.

“İlave olarak Sırbistan, Romanya, Hırvatistan ve Makedonya”

Geçtiğimiz hafta sonu 150 otobüs ve 2500 otomobilin Edirne’ye giriş yaptığını söyleyen Zıpkınkurt, Bulgaristan ve Yunanistan ülkelerine ilave olarak Sırbistan, Romanya, Hırvatistan ve Makedonya’dan da gelen turistlerin olduğunu belirtti.

3-4 Nisan arası Bulgaristan Burgas’da turizm fuarı olduğunu dile getiren Zıpkınkurt, “Daha önce bizim çalıştığımız Avrupa Birliği projesiyle ortak yaptığımız bir grupla beraber çalışıyorlar. Hafta sonu kalabalıklarımız devam ediyor. Dolayısıyla şehir ciddi bir hareket yaşıyor. Bunu biz Ticaret Sanayi Odası olarak üyelerimizi bilgilendirerek veya yönlendirerek bu insanları daha fazla şehirde nasıl konaklatabiliriz, daha fazla harcamalarını arttırabiliriz konusuyla ilgili bugün bir toplantı düzenliyoruz.” dedi.

 

Burcu Temel, Edirne Haber

Reklamlar