Bulgaristan, geçen yıl kaldırdığı Türkiye‘den giriş yapan araçların dezenfekte edilmesi uygulamasına yeniden başladı.

Bulgaristan hazinesini maddi açıdan rahatlattığı için “altın göl” olarak bilinen uygulama kapsamında, Türkiye‘den geçiş yapan araçlar, sensörlü çalışan ve ilaçlı su sıkan fıskiyeler tarafından kısa süreliğine yıkanıyor.

Bulgaristan bu işlem için araç başına 3 avro ücret uyguluyor.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan‘ın “altın göl” uygulamasına yeniden başlamasının doğru olmadığını söyledi.

Türk-Bulgar ilişkilerinin her fırsatta iyiye gitmesi için çaba gösterirken, etik dışı bir hareketin kendilerini üzdüğünü belirten İnağ, “Ne buna Bulgaristan hükümetinin ihtiyacı var ne de bizim iş adamlarımız, vatandaşlarımız 3 avro vermekten imtina ederler. Bu ufak işleri bırakıp enerjimizi aramızdaki ticari ilişkileri artırmak için harcayalım” diye konuştu.

Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt da Bulgaristan‘daki oda başkanlarıyla uygulamanın kaldırılması için temas halinde olduklarını kaydetti.

Şap hastalığına karşı başlatılmıştı

Bulgar gümrüklerindeki dezenfekte çalışması, şap hastalığına karşı önlem amacıyla başlatılmıştı.

Uygulamanın, özelleştirilmesi sonrasında işlemin ilaçlı su yerine musluk suyuyla yapıldığı iddiaları üzerine nisan ayında kaldırılmasına karar verilmişti.

Geçen yıl nisan ayına kadar alınan 2 avroluk dezenfekte ücreti, bu yıl 3 avroya yükseltildi.

Reklamlar