Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen ve TC Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen Kocaeli Balkan Gençlik Kampı ikinci dönem öğrencileri de Bulgaristan’a döndü. kocaeli-balkan-genclik-kampi-sona-erdiİlk 120 kişilik öğrenci grubu 12 Ağustosta gelip 25 Ağustosta 13 günlük kampı tamamlamıştı. İkinci 200 kişilik öğrenci grubu da 26 Ağustos-8 Eylül 2013 tarihleri arasındaki kamp programını tamamladı ve Bulgaristan’a geri döndü.

Uluslararası Fuar Alanında Veda Gecesi

Gençlik Kampı öğrencilerinin Kocaeli’deki son akşamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar alanında bir veda gecesi düzenlendi. Akşam yemeği ile başlayan gece yemek sonrası Bal-Türk Gene Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu’nun açılış ve projeyi değerlendirme konuşması ile devam etti. Çolakoğlu çok kısa süre içerisinde Genel Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selçuk Koç ve Erol Meyzin ile birlikte Bulgaristan’da proje tanıtımına çıktıklarını ve bugün Bulgaristan’daki sivil toplumun da desteği ile 320 öğrencinin Kocaeli, Bursa, İstanbul ve dolayısıyla Türkiye’yi tanıma fırsatı bulduğunu ifade etti. Çolakoğlu konuşmasında, “Gelecek gençlerindir. Biz de bu amaçla Bulgaristan’dan siz gençleri buraya getirdik ve proje kapsamındaki programa dahil oldunuz. Sizlerin memnuniyeti bizi daha da memnun eder, sizin başarınız Bulgaristan’ın başarısına katkıdır, Türkiye Bulgaristan ilişkilerine destektir. Gelecek sizlerin ise biz de hep sizlerleyiz. Projeye katkı veren herkese ve özellikle öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve hepinizi gözlerinizden öpüyorum” dedi.

Genel Bakanın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Erol Meyzin, Genel Sekreter Halit Meriç, Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Ar, yönetim kurulu üyeleri Ramadan Güler, Serkan Korkmaz, Derince Şube Başkanı Berkant Aydemir, Karamürsel Şube Başkanı Emine Öztürk de programda yerini aldı.

Öğrencilerin Muhteşem performansı

Grup liderleri ve öğretmenler ile grupları temsilen öğrenciler de proje hakkında görüşlerini ve duygularını ifade ettiler. Yapılan konuşmalarda öğrencilerin ve öğretmenlerin memnuniyeti sözlerine de yansıdı. Bal-Türk’e  Genel Başkan ve Ekibine teşekkürler ise ortak ifadeler oldu.

 

Konuşmaların ardından öğrenciler birbirinden güzel şarkılar söyledi, şiirler okudu ve proje boyunca yaşadıklarını kendi yazdıkları rap ile sahnelediler. Program sonunda hep birlikte halaylar çekildi, oyunlar oynandı.

Pazar sabahı erkenden yola çıkan öğrenciler sağ selamet evlerine ulaştılar.

Ajans BT

Reklamlar