(KIRKSEDER) KIRKLARELİ KÜLTÜR SANAT VE EDEBİYATÇILAR Derneğimiz 5 Ocak Pazar günü 2020 yılın ilk etkinliği içim Kırklareli’de toplandı. Soğuk ve fırtınaya rağmen Kırklareli Atatürk Kültür Merkezini şair ve yazarlar ısıttılar.
Atatürk Kültür Merkez salonu hınca hınç dolup taştı.
Seksen üyemiz olmasına rağmen yüzlerce kişi katılım sağlanmıştır. Ayrıca o gün aramızda olmayı tercih eden Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Veli Şen, etkinliğimizin başından sonuna kadar bizlerle kalarak bizlere ilham verdiler. Soğuk, fırtınalı ve yağışlı bir güne denk gelmesine rağmen Kırklareli dışından da gelen arkadaşlarımız bizlere ayrı birer ayrı renk kattılar.
Renklerin çoğunluğu kültürümüzün zenginliğini ortaya koyandır her zaman.
Lüleburgaz—LÜKSET Topluluğundan bir grup. TESAT –topluluğundan ayrı bir grup, Kırklareli ilçelerinden sanatsever arkadaşlar bizi yalnız bırakmadılar. İstanbul’dan gelen, şair Yazar, bestekar ve yorumcu arkadaşımız Sayın Hasan ÖZTÜRK.
Görüntünün olası içeriği: 15 kişi, Fatme Selim dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar
Kendi şarkılarıyla izleyicileri mest ettiler. Yine İstanbul’dan, üyemiz, şairemiz, her zaman olduğu gibi yollara ve hava muhalefetine aldırmadan aramızda olmayı tercih ettiler. Benim gönlümü hoş eden ise, başka bir şey daha vardı. Bu katılımda edebiyata gönül veren gençlerin ve öğrenciler artışıydı.
Bir öğrenci vardı ki aralarında benim kadar herkesi şaşırttığına eminim.
Endonezyalı Şahru Ramazam, iki yıldan beri, Kırklareli’nde üniversite öğrencisi. Türkçeye ve Türkiye’ olan hayranlığı, sadece iki yıl içinde Türkçe yazdığı şiirden aşikârdı. Şiirler, şarkılar türküler, derken, beş saatten ibaret bir zaman su gibi akıp gitti. Herkesin ayrı ayrı güzellik kattığı bu güne, yönetim kurulu adına ayrı ayrı teşekkürler.
Teşekkürlerin en büyüğü tabi ki her zaman Başkanlara düşer, bu yüzden Sayın Başkanımız Alaaddin İKİCAN’a kocaman teşekkürler. Ama ben gözlemlerime dayanarak birkaç isim daha anmadan geçemeyeceğim. Çok değerli öğretmenim SAMİCAN, Sedat Bey kardeşim, Etkinliğimizin sunuculuğunu yapan sevgili toprağım FATİH, Ve etkinliğin sonuna kadar yüzündeki gülümsemesini eksik etmeden herkesi karşılayıp ve uğurlayan Esmeray AVCI. Sizlere de sonsuz teşekkürler, daima böyle el ele, yürek yüreğe olduğumuz halde ENGELLER VIZ GELİR
KIRKSEDER’E.
Firdevs BÜYÜKATEŞ KIRKLARELİ
Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, Fatme Selim dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve ayakkabılar

 

KIRKLARELİ KÜLTÜR SANAT VE EDEBİYATÇILAR Derneği Başkanımız Sn. Alaeddin İKİCAN

Endonezya’dan gelerek Aramıza katılan Sn. ŞAHRU RAMAZAN

ESMERAY AVCI

Firdevs BÜYÜKATEŞ

Sibele İNANÇ

HASAN ÖZTÜRK

 

Reklamlar