On bir ayın sultanı Ramazan dün akşam kılınan ilk teravih namazıyla başladı. Kırcaali Merkez Camii’de de dün akşam Erdinç Hayrullah tarafından kıldırılan teravih namazına yüzlerce Müslüman katıldı. Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, namazdan önce Ramazan ayı ve tutulan orucun önemini anlattığı sohbette bulundu, cemaatin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik etti. Hemen ardından kılınan teravih namazında Türkiye’den Ramazan hocası olarak gelen İlhan Temur da yer aldı. Namaz sonrası hoca Kırcaali Cemaatini selamlayarak, girdiğimiz Ramazan ayını tebrik etti. İlhan Hoca, ayrıca Bölge Müftümüzü ve Erdinç Hoca’yı da çok başarılı bulduğunu paylaşarak tebrik etti.
kircaaliye-turkiyeden-ramazan-hocasi
Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet’ten alınan bilgiye göre bu yıl da Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bulgaristan’daki tüm bölge müftülüklerinde Ramazan ayı boyunca hizmet etmek üzere 21 imam-hatip gönderildi. Onlardan biri de Kırcaali Bölge Müftülüğü’nde hizmet edecek olan İlhan Temur.

Kırcaali Müftüsü, “Bulgaristan Başmüftülüğü olarak bizler de Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve Diyanet Vakfımıza katkı ve tecrübelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 21 arkadaşımız Türkiye’den gelip tüm bölgelerimizde hizmet verecek. Onların tecrübelerinden, bilgi birikimlerinden müftülük olarak faydalanacağız. Her gece muhtelif yerlerde programlarımız olacak. Kimi zaman merkezi camilerde, kimi zaman köylerdeki camilerimize gideceğiz ve o şekilde halka ayetler, hadisler, Ramazan’ının heyecanını, bereketini paylaşmaya çalışacağız. Bu arada Recai Yıldız Hocam da 7 aydan bu yana buradalar, artık Kırcaalili oldular. Onlar da inşallah bu hizmette öncülük edecekler” diye kaydetti.

İzmir Gaziemir Müftülüğü’nden gelen 37 yaşındaki İlhan Temur, Kırcaali Haber Gazetesi için Bulgaristan’a ilk defa geldiği paylaştı. Türkiye’de yaklaşık 5 yıl, Almanya’da da 10 yıl imam hatip görevinde bulunan İlhan Hoca, Kırcaali’ye tüm İzmirlilerin selamını getirdiğini dile getirdi. Hoca, “Başlangıçta sizlerin ve buradaki bütün Müslümanların Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum.

Cenab-ı Hak güzel bir Ramazanı geçirmemizi cümlemize nasip eylesin. Diyanet İşleri Başkanlığımızın görevlisi olarak Ramazan ayı boyunca inşallah, burada sizlerle beraber olacağız, tanışacağız, beraber programlarda bulunacağız. Hamdolsun, gerek Bulgaristan Başmüftülüğümüzün, gerek Kırcaali Müftümüzün buradaki çok güzel çalışmalarını gördük. Eskiye göre daha tertipli, daha düzenli, daha güzel çalışmalar yapıldığını gördük. Daha önceden buraya gelen arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre bunu söylüyoruz. Çok güzel gelişmeler var ve inşallah, bu güzel gelişmeler daha da ilerler. Burada toplumlar arasında da büyük bir birlik, beraberlik gördük. Burada kardeşlik ortamında güzel yaşantı gördük. Onun haricinde Allah razı olsun, burada bizi bir kardeş olarak güzel karşıladılar. Zaten kardeş ülkeden geliyoruz, fazla uzak değil. Ramazan hakikaten ayların sultanı, büyük bir manevi iklim ayına girdik. Bu anlamda böyle güzel bir yerde Ramazanı geçirmek de bizim için bir ayrıcalık olacak, aynı zamanda unutamayacağımız bir anı olacak” diye ifade etti.

 

Resmiye Mümin – Kırcaali Haber

Reklamlar