Çernooçene’nin (Yenipazar) Svobodinovo (Mürsemliler) ve Vojdovo (Emiroğullar) köylerine ek olarak su temin projesine ilişkin çalışmalar tamamlandı.

Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman, araştırma ve yerel halkla görüşmeler sonucunda ek su kaynakları elde edilmesine yönelik araştırma yapılması fikrinin doğduğunu kaydetti.
İnşaat-montaj işleri kapsamında sondaj yapılması, sondaj su kuyusu açılması, kaynağa kaptaj yapılması, su püskürtme sistemi kurulması, içme suyu şebekesine bağlanması ve başka çalışmalar yapıldı.

Kır yollarının yakınına kurulan su depolarına ilişkin proje çalışmaları için gereken kaynaklar, tamamen Çernooçene Belediye bütçesinden finanse edildi.

Kurulan su depoları sayesinde 400 kişiden fazka nüfusu olan Svobodinovo ve 170 kişiden fazla nüfusu olan Vojdovo köylerinde su yetersizliği giderildi. Svobodinovo ve Vojdovo köyü muhtarları Mümün Recep ve Apti Fetta, kendi şahısları ve köy sakinleri adına Çernooçene Belediye yönetimine üstlendiği sorumlulukları yerine getirmesinden dolayı teşekkür ettiler.

Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman, yaz aylarında yaşanan içme suyu sıkıntısının giderilmesi için ek su kaynakları elde edilmesine yönelik çabaların ve çalışmaların devam ettiğine dair ilçe sakinlerine güvence verdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar