Kırcaalili Dr. Aylin Cevdet Adem, Bulgar Hekimler Birliği tarafından Bulgaristan’da 2017 yılının diş hekimi seçildi. Yılın diş hekimi ödülü Dr. Aylin Adem’e Sofya’da düzenlenen törenle Bulgar Diş Hekimleri Birliği Başkanı Dr. Nikolay Şarkov tarafından sunuldu. Dr. Aylin Adem, Dr. Mihail Mihalev’in başkanlığındaki Bulgar Diş Hekimleri Birliği Kırcaali Şubesi tarafından ödüle aday gösterildi. Bulgar Diş Hekimleri Birliği’nin tarihinde ikinci kez Kırcaalili bir diş hekimi bu ödüle layık görüldü. Birkaç yıl önce Dr. Nikolay Yanev de yılın diş hekimi seçilmişti.

Dr. Adem, liseyi Kırcaali Petko Slaveykov Lisesi’nde okudu. Ardından Sofya Tıp Akademisi’nde diş hekimliği okudu. Başkentteki bir klinikte iki yıl çalıştıktan sonra memleketine dönen Dr. Adem, Momçilgrad (Mestanlı) kasabasında diş hekimliği muayenehanesi açtı. Momçilgrad’da 10 yıl çalıştıktan sonra halihazırda Kırcaali’de iki muayenehanesi bulunuyor. Biri Hristo Botev Yabancı Dil Eğitimi Lisesi bünyesinde, diğeri ise eski Osetiya Mağazası’nın tam karşısındaki binada bulunuyor.

Kendisini bu ödüle aday gösteren ve destekleyen ildeki meslektaşlarına son derece minnettar olduğunu ifade eden Dr. Adem, Dr. Mihail Mihalev’in buna büyük katkısı olduğunu belirtti.

Kendini kamu hizmetlerine adamış bir kişi olan Dr. Adem, Momçilgrad Rotary Kulübü Başkanıdır. Kısa bir süre önce yardım gecesi düzenledi. Toplanılan yardım parası, Momçilgrad’da iki okul arasında bir alanın çocukların yol güvenliği eğitimi verileceği bir sahaya dönüştürülmesi için kullanılacak.

Kırcaali’de toplumun önde gelen isimlerinden işadamı Cevdet Adem, kızının başarısıyla ilgili şunları ifade etti: ”Ona kendisinden başka topluma da hayırlı hizmetlerde bulunmayı öğretiyorum”.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar