Kırcali Retro Otomobiller Kulubü kurucusu Velko Parapatev, BNR Kırcali’ye verdiği söyleşide kulübün kurulması fikri ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Aynı fikirde olduğumuz bir grubumuz var ve bu Retro kulübü düşüncesi belki de birkaç yıldan beri gündemde. Ancak bu fikri hayata geçirmeye yönelik ilk ciddi adımlar geçen yılın Mart ayında atıldı. Böyle yaklaşık 15 kişi bir araya geldik. Ve enerji olduğunu görünce bunu iyi yönde kullanmaya karar verdik.”

Günümüzde otomobil insanın temel ihtiyaçlarından biri olduğu doğru, ancak Retro otomobil sevdası başka bir tutku, ilgi lazım, adanmışlık lazım, otomobile özen ve bakım lazım, diyen Velko Parapatev sözlerini şöyle sürdürdü:

“Retro otomobil, genel kabul ve görüşlere göre, en az 30 yıllık bir otomobildir. İyi teknik, mekanik yapıda, bakımı yapılan bir otomobil olmalı genel deyişle. Antik otomobil ise daha farklı bir kategori. Ancak Retro otomobil dediğimiz gibi en az 30 yıllık olacak ve bakımlı olacak.”

Özveri ve adanmışlık gerektirir dedik, çünkü bu otomobillere yedek parça bulmak çok zor. 15-20 yıllık otomobillere benzemiyor. Bu otomobiller için yedek parça bulmak çok daha kolay.

Velko Parapatev’e göre, Kırcali bölgesinde garajlarda bekleyen birçok Retro otomobil var. Bu sebeple de Retro araç sahiplerine kulübe katılma çağrısı yaptı kulübün kurucusu Parapatev. Kulüp genişlerse, yurt içi ve yurt dışından başka kulüplerle ortak çalışmalar da yapılabilecek.

Kulübün adı ile ilgili şunları söyledi Parapatev:

“Kesin nihai isim için daha zamana ihtiyacımız var. ama şimdilik isim olarak Auto moto Retro kulüp Kırcali isminde durduk. Genel olarak kulübün isminde Kırcali adı geçmeli. Ben bu etapta bölgenin tarihi ile ilgili Arda nehrinin eski adı Artesk ismini önermeyi düşünüyorum ben…”

Retro kulübün ilk etkinliği ise 26 Mart, Cumartesi Trakya günü’nde Kırcali meydanında gerçekleşecek. Retro otomobilleri görmek isteyenler bu tarihte saat 10:00’da Kırcali meydanına gitmesi yeterli olacak.

Haber: Angel Şenkov, BNR Kırcali / Çeviri: Özlem Tefikova, BNR

Reklamlar