Kırcaali’de Plamen Oreşarski kabinesinin başlatılan imza kampanyasıyla ilgili brifing düzenlendi. Girişimcilerden biri olan Veselina Küçükova, “Kırcaali ilinde Oreşarski kabinesinin taraftarları beş gün içinde 31 bin imza topladı. hukumeti-destekleme-kampanyasinda-31-bin-imzaİmza kampanyasına Facebook sosyal paylaşım ağında yapılan çağrılarla girişildi” diye belirtti. İmza kampanyası üniversiteliler, genç anneler, engelli kimseler, işsizler ve emekliler tarafından desteklendiği ve birkaç gün daha süreceği bildirildi. Girişimin gerçekleşmesinde Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ile Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH) gençlik teşkilatlarının yer aldığı açıklandı. Onların çoğunun evden eve gezip imza topladıkları anlaşıldı. Apartman ve kooperatif evlerinde yaşayan Kırcaalilerin ise komşularından imza almak için imza listeleri alıp bir saat içinde geri verdikleri belirtildi. Küçükova, “GERB Milletvekili Tsveta Karayançeva’nın iddia etiği gibi zorla imza toplanmıyor” diye kanaat getirdi.

Kampanyanın sona ermesinden sonra imza dilekçesi Millet Meclisi’ne sunulacak. Kırcaali’den başka vatandaşlar Plamen Oreşarski kabinesine desteğini ülkenin hemen hemen tüm büyük şehirlerinde gerçekleştirilen imza kampanyalarına katılarak ifade etmektedirler. Diğer şehirlerde toplanılan imzalar da Meclis’e sunulacak.

Veselina Küçükova, genç anne olduğunu paylaştı. Küçükova, “Çocuklarımın Bulgaristan’da yaşamalarını ve çalışmalarını istiyorum. Bu yüzden bu hükümete şans verilmesi gerektiğine inanıyorum” diye ileri sürdü
Veska Todorova, eşiyle birlikte işsiz olduklarını kaydetti.

İkisinin de Kırcaali Kurşun ve Çinko Fabrikası’ndan çıkarıldıkları ortaya çıktı. Todorova, sadece BSP Milletvekili Milko Bagdasarov ile yeni hükümetin fabrikayı yeniden hayata geçireceklerine inanıyor.

İmza dilekçesinin girişimcileri, “Hükümet yanlısı protestolar düzenlemek istemiyoruz, çatışmaya karşıyız. Biz bu imza kampanyasına katılarak görüşümüzü ifade ediyoruz” diye paylaştılar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar