Kırcaali Rotary Kulübü Dönem Başkanı Bahar Palova, ”Kırcaali Rotary Kulübü’nün girişimiyle 19 Mayıs cumartesi günü Doğu Rodosların başkenti olarak bilinen Kırcaali’de Orpheus Hayırseverlik Gecesi düzenlenecek. Bir gelenek haline getirilmesi planlanan bu gece ülkeden, Türkiye ve Yunanistan’dan Rotaryenleri ve toplumun önde gelen isimleri buluşturacak. Amaç, toplanılan yardım paralarla yetenekli çocuk ve genç yeteneklerin geliştirilmesine yönelik faaliyet yürüten kurumları desteklemektir” diye bildirdi.

Pavlova, “Bizim isteğimiz, kurumlardan, sivil toplum örgütlerinden, tanınmış kişilere kadar yardım etmek isteyen herkesin kulüp etrafında birleşmesidir” diye vurguladı.

1.Orpheus Hayırseverlik Gecesi’ne Smolyan (Paşmaklı), Zlatograd (Darıdere), Momçilgrad (Mestanlı), Dimitrovgrad (Kayacık) ve Harmanlı’daki rotary kulüplerinin üyeleri de katılacak.

Türkiye ve Yunanistan’dan da konuk Rotaryenler olacak. 1.Orpheus Hayırseverlik Gecesi, Kırcaali Rotary Kulübü ve Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü tarafından “Bir Köprüde Biz Olalım” sloganı altında ortak yürütülen proje kapsamında yetenekli çocukların sıradaki buluşmasına denk gelmektedir. 18 Mayıs akşamı saat 17.00’de tiyatro önünde açılışı yapılacak Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve Birleşik Çocuk Kompleksi (ODK) Resim Okulu öğrencileri ortak resim sergisi düzenlenecek. Etkinlikte Türkiye’den on yetenekli genç tanıtılacak. Etkinliğe Gümülcine Güzel Sanatlar Okulu’ndan da beş çocuk gelecek. Ortak sergi, genç ressamlarımızın ve fotoğrafçılarımızın bir aydan kısa bir süre önce Edirne’de katıldıkları ortak sergiye cevaben düzenlenmektedir. Proje üç yıldır devam ediyor.

Bahar Palova, “1.Orpheus Hayırseverlik Gecesi’ne katılacak olan üç ülkeden Rotaryenler, ana etkinliklerin gerçekleştirildiği Kırcaali ODK binasındaki 1 nolu salonun onarımı için yardım toplayacaklar. Orpheus Gecesi, her yıl yeni bir amaçla düzenlenecek” diye vurguladı.

Bu proje, geçen Rotary yılında gerçekleştirilen sıradaki projedir. İlçede beş okul ve bir anaokuluna içme suyu arıtma tesisleri sağlanmasına ilişkin proje de yeni yetişenlere yönelikti.

Palova,” Kırcaali Rotary Kulübü olarak başarılarımız ekip halinde çalışmalarımızdan ve kaynaşmalarımızdan kaynaklanıyor” diye belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar