Kırcaali’nin en büyük semti Vızrojdentsi’de kurulan ilk otel önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. meatsa-oteli-acildiMeatsa Oteli sahibi ve Bulgaristan İşveren ve Sanayiciler Konfederasyonu (KRİB) Kırcaali Şube Başkanı Müh. Fahri İdriz, “Otel, Su Aynası’nın kıyısında bulunuyor ve şehrin atraksiyonuna manzara sunmasından başka, misafirlere pek çok hoş sürprizler sunacak. Meatsa, Kırcaali ilindeki 32.otel olacak. Bizim odalarımızla artık bölgedeki otel odalarının sayısı 1000’in üzerine çıktı” diye bildirdi.

Eylül ayında Kırcaali ilinde toplam 956 yataklı 31 otelin faaliyet yaptığı belli oldu.Son ayda Kırcaali’deki oteller 4 101 kişiyi misafir etmiştir. Onların 707’sinin başlıca Türk ve Yunan olup yabancılar olduğu anlaşıldı.

Meatsa Oteli, 56 yataklı 18 odaya sahip. Müh. İdriz, “Şirketimiz, kapsamlı bir araştırmaya dayanarak faaliyetini genişletmektedir. Bölge eşsiz özelliklere sahip ve turist akınına seviniyor, fakat aynı zamanda ulusal istatistik verilerine göre otel odalarının 1000’in altında olması sebebiyle o kadar da çekici olmayan 5-6 bölgeyle birlikte sıralamanın son yerlerinde bulunuyoruz. Ama diğer illerin Perperikon’u, Tatul’daki Orfeyus Tapınağı, Şeytan Köprüsü ve cazibe gücüne sahip diğer tüm yapıları yok” diye belirtti.

Onun ifadesine göre, bölgedeki her otelin Kırcaali bölgesindeki turist akınını tutmak için çabalaması gerekir.

Müh. İdriz, “Kırcaali’ye gelen her bir kişi, yerel ekonominin ve her bir Kırcaali’nin refahını arttırılması için bir şans demek. Kırcaali bölgesindeki sosyo-ekonomik sorunları çözmek için bu fırsatlar var. Çoğu turistler, örneğin Perperikon’a gelenler Kırcaali’de kalmıyor. Onlar Haskovo ve başka yerlerde kalıyorlar. Bu bir gerçektir. Ancak işler Kırcaali yararına iyileştirilecek. Başka bölgelerin başardığını bizim başarmamız için bir sebep yok. Kırcaali’de bu durumun düzeleceğine inanıyorum. Ben de böyle düşünüyorum, turizme yatırım yapan diğer arkadaşlar da böyle düşünüyor” diye kaydetti.

Son yılda Kırcaali’deki barınak ve konaklama sağlayan yerlerde kalan turistlerin destinasyonlarda ortalama kalma süresi azalmaya başlıyor ve 2 gece konaklamasının altına düşmüştür.

Müh. Fahri İdriz, “Kırcaali’nin yabancıların ortalama 1,59 ve Bulgar turistlerinin de 1,44 gün kalma süresiyle gururlanmaması gerekir. Ayrıca doğal özelliklerden başka bizim stratejimizde Makas Sınır Kapısı’ndan geçerek gelen turist akını da yer alıyor. Onların Kırcaali’den transit geçen birileri değil, turist olmalarını istiyoruz. Kırcaali’deki iyi oteller şehrin bir turizm merkezi olarak kabul edilmesini sağlayacak” diye ileri sürdü.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar