Kırcaali Valisi Biser Nikolov, afet ve acil durumlarda yardım amaçla gönüllü ekipler kurulmasına ilişkin toplantıda bugün belediyelerin özellikle ilçe merkezlerinden uzakta kalan bölgelerde afet ve yangın olaylarında koruma amaçla gönüllü ekipler kurulmasına çaba vermeleri teklifinde bulundu.kircaali-gonullu-afet-ekipleri
Toplantı Kırcaali Valiliği ve Kırcaali İl Yangın Güvenliği ve Nüfus Koruma Müdürlüğü tarafından organize edildi. Toplantıda belediye temsilcileri ve Yangın Güvenliği ve Nüfus Koruma Müdürlüğü’nün bölge şube müdürlüklerinde görevliler yer aldı. Katılımcılar, adayların gönüllü statüsü alabilmesi için karşılaştığı zorluklar, ilk özel eğitim, ekiplere finansal yardım sağlama ve Avrupa uygulamaları hakkında görüş paylaştılar.

Kırcaali ilindeki yerleşim yerlerinde aktif olan gönüllüler var ve çıkan yangınların söndürülmesinde daima yardım elini uzatırlar. Kırcaali İl Yangın Güvenliği ve Nüfus Koruma Müdürü Komiser Hristo Todorov, “Biz özel kıyafetler ve ekipman sağlanıp gönüllülere ücret ödenmesi için bu aktifliğe bir statü kazandırmalıyız” dedi.

Gönüllü afet ekiplerinin oluşturulmasıyla itfaiye ekiplerinin olay yerine gelinceye kadar müdahale etmeleri amaçlanıyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar