Başkentte, Başbakan Plamen Oreşarski hükümetini destekleyen 370 bin kişinin imzası topladığı duyuruldu. kircaaliden-hukumete-destek

Bugünkü protestolara katılan Alöşa Yanev, hükümeti tünelde ışık olarak niteledi. O, “Bu hükümet düşerse hiç bir ilerleme olmadan geri gitmeye başlayacağız” dedi.

Başka bir hükümet destekçisi Atanas Goşev ise, “Plamen Oreşarski için buradayım, çünkü sadece o devleti krizden çıkaracak. Fakat en az 4 yıl iktidarda kalması gerek” diye ifade etti.

Öğleüstü Cumhurbaşkanlığı binası önüne toplanan göstericiler, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’in istifasını isteyen 70 bin kişinin imza attıklarını kaydettiler.

Pavel Pavlov, eylem gösterisine katılma sebebinin hükümetin çalışmaya devam etmesini istemesi, görevlerini yerine getirmeyen Cumhurbaşkanı’na karşı olması ve tüm ulusun değil de, sadece GERP partisine mensup vatandaşların Cumhurbaşkanı olmasından kaynaklandığını açıkladı. Georgi Şopov adında başka bir vatandaş da, “Rosen Plevneliev bence Bulgaristan Cumhurbaşkanı değil. Mademki onu seçen partiyi destekliyor, o kesinlikle Cumhurbaşkanı değil” diye yorum yaptı.

Eylem göstericileri pazar günü tüm masraflarını kendileri karşılayarak hükümet lehine düzenlenen mitinge katılmak için Kırcaali’ye hareket edeceklerini duyurdular.

Bu pazar saat 19.00’da Kırcaali’deki hükümet destekçileri Belediye Kültür Merkezi önüne toplanacaklar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar