Metroloji ve Teknik Gözetim Devlet Ajansı’nın temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan bir özel ihtisas komisyonu Kırcaali’de elektrik sayaçlarını denetlemeye başladı. Metroloji ve Teknik Gözetim Devlet Ajansı Başkanı Angel Angelov, denetimin yapılmasını Bulgaristan Kamu Denetçisi Konstantin Pençev’in talep ettiğini açıkladı. Özel ihtisas komisyonunda ülkedeki elektrik dağıtım şirketlerinin temsilcilerinin de yer aldığı anlaşıldı.

elektriksayaclariOmbudsmanın elektrik sayaçlarının tüketilen elektrik miktarının yükseltilmesi yönünde manipüle edilmesinin mümkün olup olmadığı hususunda vatandaşların kendisine yönelttiği sorulara cevap verebilmesi için profesyonel görüş alınmasını istediği ortaya çıktı.

Pençev’in elektrik sayacın elektrik enerjisini ölçmesine dış faktörlerin etki yapmasının mümkün olup olmadığı, üç elektrik dağıtım şirketlerinin kullandığı ölçüm aletlerinin teknik özelliklerinde fark olup olmadığına yönelik sorulara cevap aradığı kaydedildi.

Angelov’un ifadesine göre denetimler Ölçüler Kanunu’na göre Metroloji ve Teknik Gözetim Devlet Ajansı’nın yetkileri doğrultusunda yapılıyor ve 5 Nisan’a kadar sürecek.

Angelov, “Denetim yapılan elektrik sayaçları rastgele seçiliyor. Aletin teknik denetimden geçtiği, bunu gösteren stickerin olması ve başka şeyler kontrol edilecek. Komisyonların faaliyetinin sona ermesinden sonra elde edilen veriler analize edilecek ve kamuya duyurulacak” diye sözlerine ekledi.

Reklamlar