Kırcaali Meclisi’nin oturumunda Belediye Başkanı Hasan Azis, Belediye bütçesinin yılın ilk yarısında uygulamasıyla ilgili bilgi sundu. Kırcaali Belediyesi’nin şirketlere 12,8 milyon leva borcu olduğu açıklandı. Muhalif partilere göre borca bu yıl daha 2 milyon leva eklenerek 15 milyon olması bekleniyor. kircaali-belediyesi-bütceyi-gorustu

Bulgar Sosyalist Partisi Meclis Grubu Başkanı Milan Milanov, bu verilerden dolayı endişe duyduğunu paylaştı. O, bütçenin uygulanmaması tehlikesi olduğunu vurguladı. Yerel vergi ve ücretlerden elde edilen gelirler olmasına rağmen yılın ilk yarısında bütçe gelirlerinin uygulanmadığını, bunun ise ikinci yarısında daha az gelir olacağı anlamına geldiğini belirtti.

Başkan Hasan Azis yaptığı konuşmada Belediye’nin borçlarının büyük bir bölümünün GERB partisinin iktidarda olduğu son iki yıl içerisinde kasıtlı tutumu sonucunda toplandığını kaydetti. Başkan, bu eğilimin tüm ülke için geçerli olduğunu belirtti. Buna ciddi ölçüdeki ekonomik kriz ve belediye mülklerinin özelleştirilmesini durduran yatırım eksikliği eklenmesi gerektiğini paylaştı. Sayın Azis, “Şirket ve vatandaşların da Belediye’ye olan borçları arttı ve artık 5 milyona ulaştı. Bütün bunlara rağmen bu yıl ödenmemiş giderlerin artış temposunun stabilleşmesi eğilimi var” diye dile getirdi.

Belediye Başkanı, “Daima iş dünyasını desteklemişimdir. Kimsenin belini bükmek istemem, fakat borcumuzun geri ödenmesini isteyeceğiz. İşveren örgütlerine firmaların bize olan borcunu ödemesi konusunda yardımcı olması için seslenmek istiyorum” diye paylaştı.

Bağımsız Meclis Üyesi Dr. Marin Muhtarov, Republikanska sokağında bulunan bir binanın çatısının acil onarımı, Sveti Georgi Kilisesi önündeki parkın çevresindeki sokakların asfaltlanması ve artık ilk bebeğin dünyaya geldiği in vitro prosedürü için finansman sağlamasından dolayı seçmenlerinin adından Belediye’ye teşekkür etti. Dr. Muhtarov, “Aydınlatma sorun olacak. Kış mevsiminde çocukların akşamları karşı tarafa geçmeleri için okul önlerinde ışık olmalı” diye belirtti.

Reklamlar