Kırcaali’de çok korkunç bir fırtına koptu. Şehrin birçok yerinde yaşanan elektrik kesintisi hala sürüyor. Üç ağacın yola devrilmesi sonucunda Bulgaria Bulvarı’nın trafiğe kapatılması icap etti. İl merkezi olan şehirde diğer ana yollarında da zorluklar yaşandı.

Şehrin başka yerlerinde de ağaçların ve ağaç dallarının devrildiğine dair ihbarlar alındı. Şiddetli fırtına sokak aralarındaki çöp kovalarını devirdi.

Fırtına saat 21.00’da yavaşladı. Sağanak yağmur ve dolu yağdı. 20 dakika süren fırtına çok fazla hasara ve zarara neden oldu. Şehrin bazı yerlerinde saatlerce elektrik yoktu. Şehir içi yollara devrilmiş çok sayıda ağaçlar ulaşımı zorlaştırdı. Acil durum ekiplerinin yollara devrilen ağaçları kaldırma çalışmaları devam ediyor. EVN Elektrik Dağıtım Şirketinin ekipleri, kesintiye neden olan arızaların giderilmesi için elinden geleni yapıyorlar.

Sağanak yağmur, Momçilgrad (Mestanlı) kasabasında sokakları göle çevirdi. Orada 20 dakika süren fırtına, sağanak yağmur ve dolu, itfaiye ve acil durum ekiplerinin başına sabaha kadar iş açtı. EVN Elektrik Dağıtım Şirketi ekipleri de arızaları gidermeye yönelik çalışmalara devam ediyor. Cadde ve sokaklar, büyük ağaçların ve kırılan dalların devrilmesinden dolayı trafiğe kapalı kaldı, binlerce evde 3 saatten fazla elektrik yoktu.

Kırcaali’de evleri su bastı, birçok evin ve kamu binasının çatısı hasar gördü. Rüzgar, saatte 120 km hızla esti. Bir ağaç Stadionska” sokağında duran bir otomobilin üzerine devrildi. En az daha üç arabanın zarar gördüğü bildirildi.

Büyük bir ağaç, “Veselçane” semtinde bir evin üzerine devrildi.

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, yapmış olduğu açıklamasında, “Kırcaali’de böyle bir fırtına 60 yıldan beri görülmüş değil. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 58 ihbar verildi. Onların 37’si ağaç devrildiğine dair ihbardır. Devrilmiş plastik çatı kaplama levhaları, elektrik direkleri var. İki yerleşim yerinde hala elektrik yok” dedi.
Hasan Azis,”Şehir içindeki tüm sokaklar kullanılabilir durumda, hala devrilen ağaç dallarını kaldırma çalışmaları sürmektedir. Acil durumda bulunan vatandaş olduğuna dair bilgi yok” diye kanaat getirdi. Belediye Başkanı, ”Karanlık basmıştı, rüzgar çok hızlı esiyordu. Bir toplantıdan eve dönüyordum, arabadayken fırtınaya yakalandım” diye anlattı.

 

 

Kırcaali Haber

 

,

 

Reklamlar