Her yıl olduğu gibi Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği, dün akşam Belediye Kültür Merkezi’nde büyük Kurban Bayramı konseri sundu. Kırcaali Belediyesi’nin desteğiyle konser Kırcaalilere bayrama özel armağan edildi. kircaalide-bayram-konseriİki saat süren muhteşem konserde dernek çatısı altında faaliyet sürdüren folklor grupları ve solistler zengin halkoyunları ve türkü repertuarıyla Türk kültürü ziyafeti sundular, seyircinin gönlünü fethettiler. Amatör folklor sanatçı ve ses yetenekleri konser boyunca salonu tıklım tıklım dolduran izleyiciler tarafından alkışlandı. Ömer Lütfi Derneği, bir kez daha Bulgaristan’da Türk kültürünü yaşatan en büyük kurumlardan biri olduğunu kanıtladı.

Konserde konuklar arasında T. C. Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, Bulgaristan Müslümanları Yüksek İslam Şura Başkanı Şabanali Ahmet, Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, Hak ve Özgürlükler Hareketi Kırcaali İlçe Teşkilatı Başkanı Muharrem Muharrem, Bulgar Sosyalist Partisi Kırcaali İl Teşkilatı Başkanı Georgi Küçükov, Kırcaali Devlet Tiyatrosu Müdürü Dimo Dimov, sivil toplum örgütleri temsilcileri hazır bulundular.

Belediye Başkanı Hasan Azis konukların ve Kırcaalilerin Belediye yönetimi gelecek Kurban Bayramı’nı sağlık, baş hoşluğu, huzur, aile mutluluğu, anlaşma, barış dileyerek kutladı. Başkan, “Kırcaali’nin sadece ülkede, Balkanlar ve Avrupa’da değil, tüm dünyada hoşgörünün başkenti olduğunu unutmayalım ve gerek tutumumuzla, gerekse beraber kutladığımız bayramlarla Kırcaaliler olarak örnek olmaya devam edelim. Yıllarca bize verdiğiniz destek için teşekkür etmek isterim. Sizler küresel dünyada nasıl yaşamamız gerektiğine dair bir örneksiniz. İzninizle Filibe Başkonsolosu Sayın Şener Cebeci’ye Kırcaali’de Hıristiyanlarla hep beraber kutladığımız özel gün ve bayramlarda daima yanımızda olduğu için kendilerine özel şükranlarımı sunmak isterim. Bayramınız kutlu olsun!” diye konuştu.

T. C. Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci yaptığı konuşmasında, “Hepinizin mübarek Kurban Bayramı’nı hem Filibe Başkonsolosu olarak kendi adıma, hem Filibe Başkonsolosluğu personeli adına, hem de Türkiye’deki soydaşlarınız, akrabalarınız adına cani gönülden kutluyorum. Aileleriniz ve sevdiklerinizle beraber nice güzel bayramlar geçirmenizi diliyorum. Bayramlar bizim ortak geleneklerimiz, değerlerimiz. Onları hep beraber yaşatıyoruz, yaşatacağız. Aramızdaki küçük kardeşlerimiz inşallah, aynı coşkuyla ileride bu bayramı yaşayacaklar. Bu vesileyle Ömer Lütfi Derneği’ne, onun çok değerli Başkanı’na, halkoyunları ekibine de hem böyle bir organizasyon düzenleyip bizi davet ettikleri için, hem de Kırcaalileri, Bulgaristan Türklerini uluslararası etkinliklerde en iyi şekilde temsil ettikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun, bayramınız kutlu olsun!” dedi.

Konuşmaların ardından Kırcaali Valisi Biser Nikolov tarafından gönderilen bayram mesajı okundu.

Konserde Yüksel Esen yönetmenliğindeki Kırcaali Folklor Ekibi, Kadriye Latifova Çocuk Folklor Grubu ve Sebahat Ahmet’in yönetmenliğindeki Sürpriz Modern Dans Grubu sahne aldı. Folklor ekiplerinin bayrama özel hazırladıkları iki yeni halkoyunu da tanıtıldı.

Kırcaali Folklor Ekibi’nde yer alan kızlar yepyeni kostümleriyle Trakya oyunuyla, erkekler ise özel kıyafetle sundukları zeybekle seyircinin beğenisini kazandı. Kadriye Latifova Çocuk Grubu da yeni bir Rumeli halkoyunu tanıttı. Ayrıca Sürpriz Modern Dans Grubu’ndaki kızlar da renkli kıyafetlerle muhteşem modern bir dans gösterisi sundular.

Derneğin solistleri Duygu Ali, Mert Hüseyin ve Behiye Ahmet, Kırcaalili sevenleriyle buluştu.

Bayram konserinde derneğin yeni ses yeteneklerinden Dilek Mustafa çok güzel türkü söyledi.

Derneğin yeni solistlerinden Lıka’daki müzik okulunda okuyan Cansu Ridvan söylediği gerek Türkçe, gerekse iki Bulgarca Rodop türküsüyle çok hayran kazandı.

Konserde özel konuk olarak ünlü Rumeli ses sanatçısı Mümin Karagöz sahne aldı. Sanatçı, alışılmışın dışında iki sanat müziği eseri seslendirdi, neşeli anlar yaşattı.

Konserde sahne alan tüm folklor ve ses sanatçılarının hep birlikte Hayat Bayram Olsa şarkısını söylemeleriyle sona erdi

Konser için Ömer Lütfi Derneği’ne T. C. Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Kırcaali Meclis Başkanı Raif Mustafa, Kırcaali Valisi Biser Nikolov, Hak ve Özgürlükler Hareketi Kırcaali İlçe Teşkilatı, Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) Kırcaali İl Teşkilatı, Bulgaristan İçin Koalisyon Kırcaali Milletvekili Milko Bagdarsarov, Kırcaali Kamu Denetçisi Hakif Emin ve Kırcaali Devlet Tiyatrosu Müdürü Dimo Dimov tarafından çiçek sunuldu.

 

Resmiye Mümin – Kırcaali Haber

Reklamlar