Bulgaristan‘da Türklerin yoğun yaşadığı Kırcaali bölgesinde Kurban Bayramı coşkuyla kutlanıyor. kircaalide-kurban-bayramiTürkiye‘de yaşayan binlerce göçmenin de bayram nedeniyle bölgeye gelmesiyle boşalmaya yüz tutan köylerde bayram canlılığı yaşanıyor.

Belediye ve muhtarlıkların organizasyonuyla meydanlarda bayram konserleri ve eğlenceler düzenleniyor. Yerel halk oyunları grupları gösteriler sunarak bayrama neşe katıyor.

YunanistanBulgaristan sınırındaki Makas Sınır Kapısı, komünizm döneminde 70 yıl kapalı kaldıktan sonra Kurban Bayramı öncesinde ulaşıma açılarak Gümülcine ve Kırcaali bölgelerinde yaşayan Türk ve Müslümanları birbirine kavuşturdu. Bayramın ikinci gününde çok sayıda Gümülcineli Bulgaristan‘daki akraba ve yakınlarını ziyaret ediyor. Kırcaalililer de sınır kapısından geçerek Batı Trakya‘daki yakınlarıyla buluştu.

Müslüman öğrencilere iki gün bayram izni verilmesi çocukları sevindirdi. Bayram şenliklerinde çocukların en sevdikleri yerler her zamanki gibi atlı karıncalar ve dönme dolaplar oldu.

 

AA

Reklamlar