Bugün Kırcaali’de 7. Ulusal Uyuşturucu Madde Kullanımının ve Kötüye Kullanılmasının Önlenmesi Konferansı başladı. Forum esnasında konuyla ilgili rapor çalışmaları tanıtılıp tartışmalar yapılıyor. Yarına kadar sürecek olan forumda tüm ülkeden yerel meclislere bağlı uyuşturucu ile mücadele kurulları ve önlenmesine ilişkin bilgi merkezlerinin temsilcileri yer alıyor. kircaalide-7-uluslararasi-uyusturucu-madde-kullaniminin-onlenmesi-konferansi
Konferansın açılışını yapan Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, son yıllarda ilçede çok sayıda Avrupa Birliği destekli projeler gerçekleştirildiğini kaydederek uluslararası yolların birleştiği nokta olması nedeniyle il merkezinin strateji konumda olduğunu vurguladı. Makas yolunun hizmete açılmasıyla birlikte Kırcaali’nin Yunanistan’a da açıldığını, bunun ise insan trafiğinin artmasına neden olduğunu belirtti.

Başkan Azis, şu ana kadar Kırcaali’nin uyuşturucu kullanımı bakımından korunmuş olan bölge olmuş olsa da, gelecekte bunun için bir risk oluştuğunun altını çizdi.

Bu sebepten dolayı Belediye Başkanı, bu konuyla ilgili ulusal konferansın Kırcaali’de tam zamanında yapılmasını alkışladı. Sayın Azis, başkanlığını Kırcaali Belediye Genel Sekreteri Sezgin Bekir’in yaptığı Kırcaali Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu’nun faaliyetinden dolayı övgüyle bahsetti, fakat uyuşturucuyla mücadelede yeni önlemler alınması gerektiğine dikkat çekti. Hasan Azis, acil çalışmalarından dolayı ayrılmak için izin isterken, katılımcıların Kırcaali’de bulunma fırsatını kullanıp mutlaka Perperikon Kalesi’ni ziyaret etmelerini tavsiye etti.

Sezgin Bekir, “Kırcaali’nin bu kadar önemli bir konferansa ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduğumu gizlemeyeceğim. Bu 2005 yılında Kırcaali Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Başkanı seçildiğim andan beri benim hayalimdi. Doğu Rodoplar’ın ruhunu ve güzelliğini hissetmenizi sağlamak istiyoruz” dedi. Sayın Bekir, konferansta Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Stratejisi ve 2014-2018 Eylem Planı’nın ele alınacağını açıkladı.

Konuşmalardan sonra Sağlık Bakanlığı Dr. Tanya Andreeva ile Bölge Sağlık Müfettişi Jeni Staykova tarafından gönderilen tebrik mesajları okundu.

Katılımcılar uyuşturucu bağımlıları için sosyal hizmetlerin planlanması ve açılması, uyuşturucu ve başka psikoaktif maddelerin kullanımın önlenmesine ilişkin belediye programlarının bütçe tarafından finanse edilmesi mekanizmaları üzerine tartıştılar.

Şu anda uyuşturucu kullanımıyla ilgili okullarda yakında yapılan bir anket sonuçları değerlendirildiği belli oldu. Kırcaali Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu üyelerinin polis memurlarını sokakta gördükleri uyuşturucu kullanmış insanları nasıl tanıyacaklarına dair eğittikleri belirtildi.

Toplam 11 sunum yapılacağı forum Kırcaali Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu’nun sekreteri Nermin Mehmed’in sunduğu Uyuşturucu Bağımlıları İçin Sosyal Hizmetlerin Planlanması ve Açılması konulu sunumla başladı.

Konferans Ulusal Uyuşturucu Konseyi Sekreterliği ve Ulusal Uyuşturucu Bağımlılığı Merkezi tarafından Kırcaali Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu’nun desteğiyle organize edilmektedir.

 

Resmiye Mümin – Kırcaali Haber

Reklamlar