Kırcaali’de gerçekleştirilen Orfeyus’un Vadisi Caz Festivali, caz sanatçıları, caz uzmanları ve caz severlerini yeniden bir araya getirdi. Bu yıl üçüncüsü yapılan festivalin açılış konuşmasını yapan Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı Veselina Tihomirova, festivalin Kırcaalili müzik severlerin uzun zamandır beklediği bir etkinlik olup kalıcı olarak etkinlik takviminde yer aldığını vurguladı.

Tihomirova, efsanevi caz piyanisti Herbie Hancock’un cazın düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü, olduğuna dair sözlerini hatırlattı. Belediye Başkan Yardımcısı,” Herkesin onu gerçekten mutlu edecek müzik titreşimini bulacağı unutulmaz ve ilham verici bir gece yaşayacağımıza inanıyorum” dedi.

8 Haziran 2019 yılında gerçekleşen caz festivali yine Orfeyus’un Vadisi Derneği ve Kırcaali Belediyesi tarafından organize edildi.

Festival programının başında Kırcaali Kiara Yaylı Dörtlüsü sahne aldı. Cumartesi akşamı Kültür Evi önünde kurulan sahnede Blues Efsanesi Jimmy’s Band ve son yıllarda ün kazanan X Key ve grubun üyesi olan Mayki lakabıyla bilinen saksofon ustası Milen Staykov yer aldılar.

Programın doruk noktası Nadya Tonçeva ve grubuydu. Tonçeva halihazırda Stara Zagora (Eski Zağra) şehrindeki Hristina Morfova Ulusal Müzik ve Sahne Sanatları Okulu’nda pop ve caz müziği hocalığı yapıyor.

Ülkenin en iyi caz trompetçilerin biri oaln Bulgaristan Ulusal Radyosu (BNR) Big Band’in solistliğini yapan Mihail Yosifov, festivalin özel konuğu oldu. BNR Big Bandi, Ela Fitzgerald’ın zengin repertuarında yer alan caz standartlarından örnekler sundu. Caz virtüözlerinin performansları bir saatten fazla sürdü ve Kırcaalili caz severleri sevindirdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar