kircaali-23nisanArtık dördüncü yıl Türk Kültür ve Sanat Derneği’nin (TÜRKSAD) organizasyonuyla bu akşam Kırcaali’de 23 Nisan Türkiye Cumhuriyeti Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Programda Yüksel Esen ve Sebahat Ahmet’in yönetmenliğinde faaliyet gösteren Ömer Lütfi Kültür Derneği Kadriye Latifova Çocuk Halkoyunları ve Türküleri Ekibinin yanı sıra, bölgeden toplam 6 Türk ve Bulgar çocuk ekibi yer aldı. Kırcaali Belediye Kültür Merkezi salonunda sunulan konseri tüm bölgeden yaklaşık 500 kişi izledi.

Programın başında Momçilgrad Rodopeya Folklor Ekibi sahne aldı. Daha sonra Kırcaali Kültür Evi Halkoyunları Ekibi, Stremtsi Ognişte Toplum Merkezi’ne bağlı çocuk folklor ekibi, Kadriye Latifova Çocuk Folklor Ekibi, Krumovgrad Belediye Çocuk Merkezi’ne bağlı Bulgar ve Türk halkoyunları ekipleri, Gluhar Progres Toplum Merkezi’ne bağlı folklor ekibi renkli gösteriler sundular.

Folklor ekiplerin gösterdiği Türk ve Bulgar halk oyunları yanı sıra, Ömer Lütfi Derneği’nin solistleri Duygu Ali, Emre Ahmet, Mert Hüseyin, Cansu İsmail ve Behiye Ahmet söyledikleri birbirinden güzel Rodop türküleri ve şarkılarla seyircilere zevkli anlar yaşattılar, alkış tufanına tutuldular.

Etkinlik kapsamında Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği’nin /TÜRKSAD/ düzenlediği “Benim Hayalim” başlıklı çizim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Belediye Başkanı Hasan Azis, HÖH Kırcaali milletvekili adayı Erdinç Hayrulla ve TÜRKSAD Başkanı Müzekki Ahmet tarafından birer takdir belgesi sunuldu. Ayrıca dereceye girenlere para ödülü ile kitap da verileceği açıklandı. Bunun dışında yarışmaya katılan daha 23 çocuğa kitap hediye edileceği duyuruldu.

Yarışmada 1-4. sınıf yaş grubunda birinci yeri Ardino’dan Alper Beyhan ve İrem Mesut, ikinciyi Ardino’dan İrem Mesut ve Kırcaali’den Onay Ali, üçüncüyü ise Ardino’dan Ekaterina Zaharieva, Çernooçene’den Muradie Salim ve Emine Şevket ve Karamantsi köyünden Eleonor Mümün kazandılar. 5-8.sınıf yaş grubunda Kırcaali’den Nikol Georgieva birinci, Karamantsi köyünden Canser Şaban ikinci ve aynı köyden Necibe Oktay’ın üçüncü oldular.
Katılımcıların eserleri başta ünlü ressam Kamber Kamber olmak üzere Seçki Kurulu tarafından değerlendirildi.

Hasan Azis, TÜRKSAD Başkanı Müzekki Ahmet’e son yıllarda çocuklara yönelik organize ettiği etkinliklerden dolayı teşekkür etti. Sayın Azis, hem Belediye Başkanı, hem de bir kız ve oğlan babası olarak herkesin her bir gününün bayram olması dileğiyle 23 Nisan T.C. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığını ifade etti. Başkan çocuklara,“Sizi çok seviyoruz” diyerek sözünü tamamladı.

Erdinç Hayrulla da 23 Nisan T.C. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını mutluluklar getirmesi dileğiyle kutladı
Konser için TÜRKSAD’a Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, T.C. Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) İlçe Teşkilatı, Kırcaali Meclis Başkanı Raif Mustafa, HÖH İl Teşkilatı ve HÖH Gençlik Kolları İl Teşkilatı’ndan birer sepet çiçek sunuldu.

Çocuk Bayramı kutlaması tüm çocukların sahnede hep beraber “Hayat Bayram Olsa!” şarkısına eşlik etmeleriyle son buldu.

 

KH

Reklamlar