Üç yıl art arda Kırcaali ve Edirne’den çocuklar, “Bulgaristan ve Türkiye Halkları Arasında Dostluk” konulu resim ve fotoğraflarının yer aldığı sergi düzenliyorlar. Sergiye katılan çocuklar, Kırcaali Birleşik Çocuk Kompleksinde (ODK) eğitim gören çocuklar ve Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileridir.

Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü ve Kırcaali Rotary Kulübü’nün girişimiyle “Bir Köprü de Biz Olalım” sloganı altında yürütülen proje, Kırcaali ve Edirne belediyeleri tarafından desteklenmektedir.

Kırcaali’den 40 genç ressam ve fotoğrafçı, Edirne’deki arkadaşlarına misafir olup, orada Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen karma sergiye katıldılar.

Organizatörler, “Modern Türkiye’nin kurucusu bu bayramı sadece ülkemizdeki çocuklara değil, dünyadaki tüm çocuklara armağan etmiştir” diye belirttiler.

Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü Dönem Başkanı İlyas Saç, Rotaryenlerin arzusunun her iki ülke çocukları arasında iyi bir dostluğun temellerinin atılması olduğunu belirtti. Savaşların çoğunun Balkanlar’da gerçekleştiğini ve şimdi barış arzu ettiklerini ifade eden Saç, çocukları barış elçileri olmaya ve savaşlarla ilgili hatıraları silmeye çağırdı.

ODK Müdürü Zlatka Penyova, kısa konuşmasında, “Girişim için rotaryenlere teşekkür ederiz. İki ülke çocuklarının buluşup, birbirleriyle deneyim alışverişinde bulunmaları önemli” dedi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, projenin dünyada binlerce çocuğun öldüğü bir zamanda akranlarının hayatı nasıl güzelleştirdiğini gösteren iyi bir örnek olduğunu belirtti. Cırıt,”Yabancı dilde konuşsak da mükemmel bir şekilde anlaşıyoruz” diye vurguladı.

Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı Veselina Tihomirova Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis’in selamlarını iletti. Tihomirova, Kırcaali ve Edirneli çocukların yarattığı eserlerin daima kalbimizde yeri olacağını belirtti.

Kırcaali Rotary Kulübü Eski Başkanı Sebahattin Gökçe projeyi “Barış Köprüsü” olarak adlandırdı ve geniş yankı yarattığını vurguladı. Projenin Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasındaki dostluk ilişkileri vurgusu yapılan Kırcaalili gazeteci Georgi Kulov’un “Köprü” başlıklı kitabı yazmasına da vesilen olduğunu belirten Gökçe, ev sahipliği yapan okula bu kitabı hediye etti.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar