Kırcaali Bölge Eğitim Müdürü Grozdan Kolev’in görevden alındığı bildirildi. Görevi, Bulgar Sosyal Partisi Momçilgrad İlçe Teşkilatı Başkanı Saşka Trıpkova devraldı. kircaali-milli-egitim-mud-grozdan-kolev-gorevden-alindiGrozdan Kolev, GERB partisinin iktidarı döneminde sınav sonrası Bölge Eğitim Müdürü oldu. Kolev, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) tarafından il sınırlarındaki okulların müdürlerini siyasi tercihlerini göz önünde bulundurarak görevden alması yüzünden eleştiriliyordu. Genel Seçimlerden sonra hem HÖH, hem BSP partileri tarafından Kolev’in görevden alınacağına dair söylentiler vardı.

Fakat bu hemen olmadı, çünkü iki parti Kolev’in makamına kimin geçeceği konusunda anlaşamadı. HÖH partisi eski Kırcaali Belediye Başkanı ve milletvekili Rasim Musa’yı bu göreve gelmesini önerdi. Fakat sonuçta BSP’nin favorisi Saşka Trıpkova bugün Kolev’den görevi devraldı.

Kırcaali Bölge Eğitim Müdürü görevine her iktidar değiştiğinde yeni biri atanıyor. Demokratik değişimlerden bu yana iki yılda bir Bölge Eğitim Müdürü değiştiriliyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar