Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Kırcaali Bölge Müdürü Komiser Sergey Zaimov, “Kırcaali ilinde bulunan bombadan korunma yerlerinde 3 bin kişi barınabilir. Kırcaali şehrinde 16 sığınak yeri bulunuyor. Genel olarak, il sınırları içerisinde Toplu Koruma Araçları diye adlandırılan sığınaklar 19’dur. Onlar, nükleer, kimyasal saldırı veya konvansiyonel silahlarla saldırılarda sığınak olarak hizmet veriyor. Bunların 13’ü İçişleri Bakanlığı’na aittir, diğerleri ise başka kuruluşlara aittir” diye bildirdi.

Mevcut yasal düzenlemelere göre toplu koruma araçlarının bakım ve muhafazasından Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Dairesi sorumludur. Kırcaali dışında Momçilgrad (Mestanlı)’da 2 ve Ardino’da (Eğridere) 1 olmak üzere 3 sığınak yeri bulunuyor. Durumlarına göre onlar, çok iyiden tatmin ediciye kadar dört dereceye sınıflandırılır. Bu sığınaklarda 150 ile 250 arasında değişen sayıda kişi barınabilir.

Komiser Sergey Zaimov, “Her altı ayda bir sığınak yerlerinde pratik çalışmalar yapılır, giriş ve çıkışların durumu, elektrik tesisatlarının, ekipmanların durumu kontrol edilir” diye belirtti.

Komiser Sergey Zaimov, “Son yirmi yılda bombadan korunma yerleri önemli ölçüde azaldı. Önceden Vızrojdentsi (Köşdere) semtinde bulunan her bir apartmanda böyle sığınaklar vardı. Bugün yürürlükte olan Mekansal Planlama Yasası, zorunlu olarak yeni toplu konutlarda toplu koruma araçları oluşturulmasını gerektirmemektedir. İtfaiyenin konut binaları üzerinde kontrolü yok” diye vurguladı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar