Kırcaali ilinde kritik durum devam ediyor. Kırcaali-Ardino (Eğridere) karayolunda temizleme çalışmaları devam ediyor. Rotatif kar üfleme makinaları ilçe merkezine 4 km mesafeye kadar yaklaştı, fakat Dalca Tepesi’ne ayrılan yol kavşağına ağaçlar düşmesinden dolayı temizleme çalışmaları aksadı. kircaali-karla-mucadele

Ekipler birkaç saat içinde yolun araç trafiğine açılmasını bekliyor. İl dahilinde elektrik kesintisi olan yerleşim yerleri yaklaşık 200. Benkovski (Killi) köyü bölgesi dışında tüm Kirkovo (Kızılağaç) İlçesinde elektrik yok. Krumovgrad (Koşukavak), Cebel (Şeyh Cuma) ve Ardino (Eğridere) ilçelerinde bulunan tüm yerleşim yerlerinde elektrik kesintisi devam ediyor. Çernooçene (Yeni Pazar) İlçesinde elektrik sadece merkez kısmına ve Svobodinovo (Mürsemler) köyünün Yukarı Mahallesi’ne iletilebiliyor. Kırcaali ilçesinde 10 köyde, Momçilgrad (Mestanlı) İlçesinde ise kasaba semtlerinin bir kısmında ve 14 yerleşim yerinde elektrik yok.

Paniçkovo (Çanakçı) köyünden geçen Kırcaali-Asenovgrad (İstanimaka) yolu trafiğe kapalı kalmaya devam ediyor. Çernooçene köyünden geçen Haskovo-Kırcaali yolu ufak araçların trafiğine açık, yük taşıma araçları Most (Köprülü) köyünden geçen yola yönlendiriliyor. Ardino dışında tüm ilçe merkezlerine ulaşım sağlandı. İlçe yol şebekesi dahilindeki yol kesimlerinin bir kısmı da temizlendi. Ardino, Cebel, Krumovgrad ve Çernooçene ilçelerinde bulunan tüm yerleşim yerlerinde su yok. Momçilgrad İlçesinde de 6, Kırcaali İlçesinde ise 10 köyde su kesintileri var.

Kırcaali İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, Ardino bölgesinde yüksek kar yığınları ve aktifleşen heyelanlardan dolayı hiçbir şekilde ulaşım mümkün olmadığı için sağlık durumu ağır olan iki kadının hastaneye taşınması için Savunma Bakanlığından bir helikopter istedi. Biri Golobrad (Kösehasanlar) köyünden kanser hastası bir kadın, diğeri ise Brezen (Halaçdere) köyünden insülin bağımlısı diyabet hastası engelli bir kadın. Golobrad köyünde 6 çocuğun aç kaldığı bir aile olduğuna dair ihbar alındı. Lübino (Ömerler) köyünde iki diyabet hastasının insüline ihtiyaçları olduğu anlaşıldı.

Helikopterden başka Savunma Bakanlığı’ndan kar temizleme çalışmaları için özel olarak 5 palet sistemli UTV araçlar ve bir yük platformu istendi. Bakanlıktan dün sağlanan helikopterle Ardino bölgesinde elektrik iletim hatlarında oluşan arızaları tespit çalışmaları yapılıyor. Milletvekili Tsveta Karayançeva ve Bulgar Kızılhaç örgütü ekibi, afetzedelere ilaç, su ve gıda tedarik etmek için bir dağ arabası ile Ardino ilçesine hareket ettiler. Son 24 saat içinde itfaiye ve kurtarma ekipleri acil duruma ilişkin 25 ihbar üzerine harekete geçtiler. İhbarlar genellikle yollara ağaç düşmesi, karşı yollarda motorlu taşıt araçlarının mahsur kalması ve acil sağlık yardımı yapılmasına ilişkindir.

 

Kırcaalı Haber

Reklamlar