Kırcaali Valisi Biser Nikolov Bulgaristan İçin Koalisyon Meclis Grubu yönetimine Kırcaali’nin Çevre Yolu projesinin ilin gelişimi açısından öncelik olarak tanıttı. kircaali-cevreyolu
Biser Nikolov, “Makas-Nimfeya Sınır Kapısı’nın açılışından sonra çevre yolu gerçekten ticaret ve turizmin gelişimine, sadece ilde değil, tüm Güney Bulgaristan’da da ekonominin gelişimine büyük ivme kazandıracak” diye vurguladı.

İl merkezinde çevre yolunun eksikliği ilden geçen 9 Nolu Avrupa Ulaşım Koridoru sayesinde bölgenin jeostratejik durumundan faydalanmasına imkan vermiyor. Aynı zamanda Makas yolunun açılmasından sonra hızlandırılan motorlu taşıt araçları trafiği şu anda Kırcaali’nin merkezinden Belomorski Bulvarı’ndan gerçekleştiriliyor ve vatandaşlar için risk oluşturmaktadır.

Şu anda fikir projesi çalışmaları bitmek üzere ve daha 2014 yılında çevre yolu inşa edilmesi maksadıyla finansman sağlanıp prosedürlere başlanması için en kısa sürede çalışma projesinin hazırlanması gereklidir.

Tüm ülkeden vali ve vali yardımcılarının katıldığı görüşmede Kırcaali Vali Yardımcısı Nazmi Mümün, tarım üreticilerinin sigorta primlerinin düşürülmesi imkanlarının konuşulmasını önerdi. Kırcaali ilindeki tarım üreticilerinin çoğu 240 levalık tavan sigorta primi halinde ayda yaklaşık 70 levalık sigorta ücretini ödeyemez durumdalar. Sigorta kurumundan alınan bilgiye göre şu anda tarım üreticileri yakın zamanda emekli olacakları, hastaneye girecekleri zaman veya ulusal destek takviye programlarından sübvansiyon sağlama imkanı olduğunda, yakın doğum olan hallerde emeklilik sigorta sistemine katılmaktalar.

Nazmi Mümün, tavan sigorta priminin düşürülmesi halinde sistem açısından sonuçların analize edilmesini önerdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar