Çorlu Kilikadılılar Derneği’nin geleneksel bahar pikniğinin beşincisi Velimeşe Beldesi mesire alanında düzenledi.
kilikadılılar-piknigiBüyük bir coşkuyla düzenlenen piknikte

Tekirdağ Milletvekilleri; Emre Köprülü, Candan Yüceer ve Bülent Belen,

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı ve Dobriç Milletvekili Ruşen Rıza,

Ak Parti Çorlu İlçe Başkan Yardımcısı Kurtuluş Ay,

HÖH Trakya Sorumlusu Nevzat Akıncı,

T.C. Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Elçi Metin Kılıç,

Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel,

Bulgaristan Dobriç ili Kurtpınar HÖH İlçe Başkanı ve

Kilikadı Belediye Başkanı Gülay Bekir,

Çorlu Mahalle Muhtarları Salim Sarıer, Ahmet Özgür, Zafer Arcan,

Balkan Türk Aydınlar Dernek Başkanı Ramadan Kenan,

Bisader Merkez ve Çorlu Şubesi yönetimleri,

Bulgaristan’ın Kilikadı köyünden gelen konuklar, İç Anadolu, Karadeniz, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yaşayan dernek üyeleleri, Kanada, ABD, KKTC ve Bulgaristan’dan gelen Kilikadılılar da hazır bulundu.

Beşincisi düzenlenen piknik organizasyonunda Rumeli Türküleri seslendirildi. Şarkılar eşliğinde dans edip hayal çeken katılımcılar, gönüllerince eğlendiler. Çorlu Halk Eğitim Folklor Grubu,Kilikadı Köyü Folklor Grubu ve Rumeli yöresine ait halk dansları sergilediği organizasyonda, ip çekme, çuval atlama ve kaşıkla yumurta taşıma yarışmaları düzenlendi. Piknik organizasyonunun sonunda sponsor ve davetli yazarlara plaket verildi.

Kilikadılılar Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Bilgin İnceoğlu, yaptığı açıklamada, “Gazi unvanıyla şereflendirilmiş 2-3 yerden biridir Kilikadı köyü. Bundan tam 24 yıl önce 24 Mayıs tarihinde Kilikadı ve Turpçular köyü yürüyüş gerçekleştirdik. Bulgaristan Türkleri yeni Bulgaristan tarihinin insan hakları ve demokrasi alanında değil bizler Bulgaristan Türkleri Berlin Duvarı’nın yıkılmasıyla sonuçlanan ateşin fitili olduk” dedi. Dernek Başkanı son zamanlarda yerel basında çıkan haberlerle ilgili olarak, ‘’Bizler Bulgar Türkü değil; Bulgaristan Türküyüz. Bir Türk beldesinin sakinleri olarak, piknik organizasyonlarımızın ilkini 2009 yılında düzenlemiştik.

Pikniğe katılanların sayısı her geçen sene artıyor. Bu sene 3.000’in üzerinde hemşerimiz katıldı. Önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı piknik organizasyonları düzenleyerek, hemşerilerimiz arasında birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmeyi hedefliyoruz.

Çalışmalarımızda bize destek veren üyelerimiz, piknik organizasyonumuza önemli katkılar sağlayan sponsorlarımız ve bizi böylesine özel bir günde yalnız bırakmayan hemşerilerimiz, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek bizleri onurlandıran Dobruca, Deliorman, Batı Trakya ve Rodop Türklerine teşekkür ederiz” dedi.

Reklamlar