Kırcaali Belediye Meclisi oturumunda Kentsel İmar ve Kalkınma Entegre Planı’nda öngörüldüğü gibi şehrin imar edilmesi için Belediye bütçesinden 2020 yılına kadar 5 milyon leva sağlanılması karar alındı. Avrupa Birliği’nden 80 milyon leva, devlet bütçesinden ise 15 milyon leva sağlanacak. Meclis üyeleri, Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis tarafından tanıtılan Kentsel İmar ve Kalkınma Entegre Planı’nı oybirliğiyle kabul ettiler. kircaali-belediye-meclisi

Kentsel İmar ve Kalkınma Entegre Planı’nın kamu tartışması düzenlendi, fakat vatandaşlardan çok uzmanların ilgisini gördü. Mali kaynakların büyük bir bölümü şehrin merkez kısmı ve en büyük Vızrojdentsi semtine yönelik harcanacak. Spor tesislerinin modernleştirilmesi de öngörülmektedir. Drujba ve Gorubso stadyumları da yeniden yapılandırılacak.

Bulgar Sosyalist Partisi Meclis Grubu adına Milan Milanov, İmar Planı’nı destekledi. Kenar semtlerin gelişimi için de Belediye bütçesinden para ayrılması koşuluyla GERB partisinden Meclis üyeleri de planı onayladılar. Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Meclis Grubu adına Rasim Musa, Belediye’ye bağlı 116 köyün gelişimi için mali kaynak ayrılıp projeler gerçekleştirilmesiyle telafi edilmesi çağrısında bulundu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar