Aynı zamanda İzmir’in kardeş kenti olan Kırcaali ve İzmir’in belediye başkanları, bu ziyaret ile adeta hasret giderdiler.

kircaali-izmir-belediye-baskBuca Belediyesi’nin düzenlediği “Srebrenitsa”ı anma törenine katılmak üzere kente gelen Bulgaristan Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz ve beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette; ortak projelerin geliştirilmesi ve karşılıklı sportif faaliyetlerin artırılması konuları görüşülürken, Kırcaali’nin İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılarak kentin tanıtımının yapması konusunda fikir birliğine varıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2008 yılında gerçekleştirdikleri Bulgaristan ziyaretinin ardından, İzmir’in 2009 yılında kardeş kent olduğu Kırcaali yöneticilerini İzmir’de görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Ziyarette Kırcaali Milletvekili Hüseyin Hafazov, Görece eski Belediye Başkanı Mustafa Öztürk ve İzmir’de faailiyet gösteren Balkan dernekleri üyeleri de hazır bulundu.

 

İHA

Reklamlar