Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Parlamento Başkan Yardımcısı Hristo Biserov’un hakkında yapılan soruşturma kapsamında ifadesi alındı ve iddianamesi açıklandı.hoh-genel-bask-yard-hristo-biserovKısa süre öncesine kadar ülkenin “en saygın ve etkin politikacılarından biri” olarak kabul edilen Biserov, üvey oğlu İvaylo Glavinkov ile Sofya İl Savcılığı’na çağrıldı. Burada ifadesi alınan Biserov ve suç ortağı olarak gösterilen Glavinkov, 25 bin leva (11 bin avro) kefaletle serbest bırakıldılar.

Savcılığın hazırladığı iddianameye göre Biserov 2012 yılında Sayıştaya yalancı içerikli gelir beyanında bulunarak İsviçre’de sahip olduğu banka hesaplarını bildirmediği, 2012–2013 döneminde sürekli suç işleyerek, yasadışı yoldan elde ettiğini bildiği halde 315 bin dolar ve 117 bin avroyu transfer ettiği ileri sürülüyor. Glevinkov ise Biserov’un suç ortağı olarak gösteriliyor. Her ikisinin yurt dışına çıkmaları yasaklandı.

Devlet Milli Güvenlik Ajansı’nın (DANS) hakkında soruşturma yürüttüğünü erken öğrenen Biserov, iktidar koalisyon ortağı olan HÖH Partisi’nin Onursal Başkanı Ahmet Doğan’ı ziyaretinin ardından tüm görevlerinden istifa etmiş ve siyasetten çekilmişti.

 

Anadolu Ajansı

Reklamlar