Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Kurban Bayramı nedeniyle yurt dışında kurban keseceklerin, kişi başı 5 kiloya kadar Türkiye‘ye et getirmelerine izin verdi. Uyarılara rağmen izin verilenden fazla etle giriş yapmak isteyenlerden 4 günde yaklaşık 3 ton et toplandı. Soğuk hava depolarında bekletilen ve geri dönüşte alınmayan etlerin imha edileceği belirtildi.kapikulede-et-aramasi
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Kurban Bayramı nedeniyle yurt dışından getirilecek kurban etlerine kişi başı 5 kilo sınırlaması getirdi. Uygulamanın başlamasıyla birlikte Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye‘ye otobüslerle gelen yolcuların çantaları oluşturulan noktalarda titizlikle arandı. Otomobillerle giriş yapanlar ise gümrük işlemlerinin ardından gümrük muhafaza ekipleri tarafından kontrolden geçirildi. Genellikle poşetlere ve kavanozlara doldurulan etler, gümrük personelince tartılarda ağırlığı belirlenerek kişi başı 5 kilodan fazlasına el konuldu.Kurban Bayramı nedeniyle 4 günde yaklaşık 3 ton et toplanırken, etler gümrüğün soğuk hava depolarında konuldu.
Kurban Bayramı için Bulgaristan‘daki akrabalarına ziyarete gittiğini ifade eden Suphi Rüstemova, “Orada kurban kestik ama gümrükte 5 kilodan fazlasına izin vermiyorlar. Biz 5 kişiyiz birkaç kilo fazla çıktı ama gümrükten geçiremedik. Mecburen gümrük memurlarına teslim ettik” dedi.
60 BİN KİŞİ GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPTI
Kurban Bayramı nedeniyle sınır kapılarındaki yoğunluk da arttı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule, İpsalaDereköy, Pazarkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları’ndan son 4 günde 30 bin 159 kişi giriş yaparken, 30 bin 904 kişi de yurt dışına çıkış yaptı.
Doğan Haber Ajansı
Reklamlar