İstanbul’un Esenyurt belediyesinden yedi kişilik bir heyet Bulgaristan’un Kuzeydoğusunda ziyarette bulundu.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt başkanlığındaki heyet, Kaolinovo Belediye Baikanı Nida Ahmedov’un daveti üzerine Bulgaristan’a geldi.

İki belediye arasında uzun yıllardan beri iyi temaslar ve işbirliği var, ancak Covid-19 pandemisinden dolayı ziyaretlere ara verilmişti.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt(solda) ve Kaolinovo Belediye Baikanı Nida Ahmedov.

Kaolinovo Belediye Meclisi Esenyurt Belediyesi ile “kardeş belediye” olma kararı aldı. İstanbul’un en büyük belediyesi olan Esenyurt yerel meclisinin de yıl sonuna kadar “kardeş belediye” kararını onaylaması bekleniyor.

Hitino “Koca Yusuf” heykeli ziyareti.

Türkiye’den konuklar Şumen bölgesinde birçok tarihi yeri ziyaret etti, yerel halkla görüştü.

Koca Yusuf anıtına çiçekler bırakıldı.

Deliorman’ın efsanevi pehlivanı Koca Yusuf’un heykeline çiçek bırakan heyet, güreş tarihinde asını altın harflerle yazdıran pehlivanın doğduğu köyü de ziyaret etti.

Kaolinovo meydanında isim değiştirme süreci ve 1989 olaylarının kurbanlarına adanan anıta çiçek bırakan konuklar, kurbanlardan biri olan Necip Osman’ın kızı Nebahat Necip’ten bu olaylar hakkında bilgi aldı.

Heyet Şumen, Tombul Camii’yi ziyaret etti

Esenyurt belediyesinden yetkililer Şumen’de tarihi Tombul Camii’yi ziyaret etti ve “Bulgar devletinin kurucuları” anıt kompleksini gezdi.

Tuna boyunda Silistra şehrinde Mecidiye Tabyası da Türkiye’den konukların ziyaret programında yer aldı.

Silistra “Mecidiye Tabyası” Kalesi

Reklamlar