Deliorman Bölgesi’nin merkezinde bulunan Şumnu(Şumen) şehrinin Şeytancık(Hitrino) Belediyesi’ne bağlı olan  Kalaycıköy (İglika)’de köyün Okumaevi ve muhtarlığı tarafından Kurban Bayramı Kutlama etkinliği düzenlendi. Kalaycikoy-iglika-Kurban-Bayrami-senligi16 Ekim 2013 tarihinde gerçekleşen bu bayram etkinliğinde Şumnu Kültür Evi sanat ekipleri yer aldı. Her zaman ki gibi bayram duygularını yaşatan İlahi Korosu ile Destan Folklor Grubu’nun oyun ve türküleri, Davul Takımı’nın dum tek tekleri, köyden ve etraftan gelen seyircilere Deliorman Türklerinin halk zenginliklerini, kıyafet, dikiş nakış ve manevi zenginliklerini sergiledi.

Şumnu Kültür Evi üyesi olan Aşık Emrullah Topçu, bu yılki Kurban Bayramı Kutlamalarına çok aktif bir şekilde katılarak, geçmişte kalan ve unutulmayan, kapatılan Şumnu Türk Tiyatrosu’nda sunduğu eski, ama eskimeyen türküleri hem çaldı hem de söyledi.

Son zamanlarda Şumnu Kültür Evi‘ne gençler tarafından çok büyük bir ilginin olduğunu belirtmeden geçemeyiz. Bir aydan beri yeni sanat sezonunda kültür ocağı takımlarına kayıt edilen kişilerin sayısı şimdiden 22  oldu. Destan grubuna katılan en yeni üyeler, kısa sürede repertuvarda olan ilahi, türkü ve oyunları büyük bir istekle öğrendi. Hatta bazıları ilk kez sahnede yer almaya başladılar.

Bu şenlikte Şumnu Kültür Evi Başkanı Nurten Remzi, Recep Küpçü ve Mevlana adlı şiirleri ile kendine ait şiirleri okuyarak ekinlikte sunuculuk  yaptı. Kalaycıköy (İglika) Muhtarı ve  Okumaevi Başkanı Methan Vedat, Okumaevi Sekreteri Nejla Hanım ve ekipleri bu etkinlik için Nurten Remzi’ye teşekkürlerini sunarak yeniden birlikte çalışmayı dileyerek misafirleri uğurladılar.

 

Mozaik Dergisi

Not: Türkçe yazım ve noktalama düzeltmeleri bghaber tarafından yapılmıştır.

Reklamlar