1950-1970 yılları arasında Bulgaristan’da gördükleri baskıdan dolayı Türkiye’ye kaçmaya çalışan 3 Türk gencinin hikayesini anlatan Kaçış 1950 filminin ön gösterimi Gaziemir Belediyesi veİzmir Balkan Göçmenleri Derneği Kültür ve Dayanışma Derneği Sarnıç Şubesi birlikteliğiyle Gaziemir AKM’de yapıldı.

BULGARİSTAN’DA YAŞAYAN TÜRKLER

Yapımcılığını ve genel yönetmenliğini İhsan Taş’ın üstlendiği ve Bulgaristan’da yaşayan Türklerin yaşadığı baskıları gözler önüne seren filmin ön gösterimine Gaziemir’de yaşayan göçmen vatandaşlar başta olmak üzere, yapımcı İhsan Taş, filmin oyuncuları, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Nursoy, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, İzmir Bal-Göç Genel Başkanı Fahriye Ersoy, Bal-Göç Gaziemir-Sarnıç Şube Başkanı Ferdi Dereli, yazar Zülkef Yeşilbahçe ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

İbrahim Biçer’in, Zülkef Yeşilbahçe’nin ‘Ata topraklarından ana vatana anılar’ isimli kitabından esinlenerek senaryolaştırdığı, aynı zamanda yönetmenliğini de üstlendiği filmingalasında, yapımcı İhsan Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Nursoy’a plaket sunarak destekleri için teşekkür etti.

FİLMİN KONUSU

‘Kaçış 1950’ filminde 1950 – 1970 yılları arasında Bulgaristan’da gördükleri baskıdan dolayı Türkiye’ye kaçmaya çalışan 3 Türk gencinin hikayesi anlatılıyor. On yaşından beri gazetelere yazı yazan Mustafa’nın gözünden, dönemin koşullarının aktarıldığı film, küçüklüğünden beri Türkiye’ye gitmek isteyen fakat Bulgaristan’daki askerlik kurallarını çiğnediği için turist olarak bile giremeyeceği ülkenin hasretiyle yanıp tutuşur. Öyle ki evlenip aile kurduktan sonra bile bulunduğu ülkenin koşulları, onu özlemini çektiği Türkiye’ye gitmeye zorlayacaktır. Bu yolda benzer kısıtlamalara maruz kalan Fehim ve Ramazan da kendisine yoldaşlık edecektir. Yapımcılığını ve genel yönetmenliğini İhsan Taş’ın, yönetmenliğini İbrahim Biçer’in üstlendiği Kaçış 1950 filminin kadrosunda Zeynep Gülmez, Atilla Saral, Burak Kaya, Efe Kopuz, Onur Bayraktar, İlker Gürsoy, Hüseyin Elmalıpınar, Mehmet Vanlıoğlu, Ender Turan, Ali Özkan Dinkçi, Şeyma Erdoğan, Gizem Güpür, Zülkef Yeşilbahçe, Hüseyin Özay, Mustafa Akkeçi, Nail Akkeçi, Aydın Pusa ve Emrah Doğan yer alıyor. Film 10 Nisan’da sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Reklamlar