İZMİRLİ şair Atila Er, Bulgaristan’ın en çok satan gazetesinde tanıtıldı.Özellikle gençlerin ve edebiyatla ilgilenenlerin yakından takip ettiği, çeviri şiirleriyle ön plana çıkan “Ekun-7” isimli gazetenin Türk şairine yer vermesi ve yapılan başarılı çevirinin gazete okurları tarafından beğenilmesi, Bulgaristan’da yaşayan Türkler arasında da sevinçle karşılandı. atila-er-izmirli-sairGenç şairlerden Atila Er, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; barışı ve sevgiyi temel alan şiirlerinin genç kuşak tarafından çok önemsendiğini, bugüne kadar Almanya, Kosova, Bulgaristan, İsrail ve Azerbaycan’da şiirlerinin yayınlandığını söyledi. Genç Türk şairi olarak uluslararası edebiyat dünyasında şiirlerinin çevrilerek geniş bir okuyucu kitlesine ulaştırılmasına çok sevindiğini belirtti.

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği’nin başkan yardımcısı olan Er, bugüne kadar beş ulusal ödül aldığını, on şiir yapıtı, üç öykü, üç inceleme, dört çocuk kitabı, iki deneme ve iki antoloji yapıtının yayımlandığını, bundan sonraki çalışmalarını daha farklı ülkelerdeki şiir severlere ulaştıracağını ama Bulgaristan’ın en ünlü gazetesi olan ‘Ekun-7’de şiirlerinin sık sık çevrilerek yayınlanmasının, burada bir okuyucu kitlesi oluşmasını sağladığından, bu ülkeye daha sıcak baktığını ifade etti.
Daha önce Bulgaristan’da birçok şiir dinletisine katılan İzmirli şair Atila Er, sanat yolu ile kurulan dostluk köprüsünün, halkın gerçek temsilcisi olan sanatçılar sayesinde daha kalıcı ve insani ilişkilerin kurulmasının sağladığını söyledi. Başta Bulgaristan olmak üzere birçok ülkede ortak etkinlikler tasarladıklarını söyledi.

 

Hürriyet

Reklamlar