Milletvekili Dimço Mihalevski, her şeyden önce kendini kanıtlamış bir uzman ve devlet adamı. Onunla ilgili beklentilerin boşa çıkması insana dostun üzüntüsüne acı veriyor. Bulgar Sosyalist Parti Ulusal Konseyi önünde hükümet kadrosu tanıtıldı. Hep uzman, profesyonel, otorite sahibi, kendi alanlarında ün yapmış şahıslar. Bulgaristan çıkarları adına rasyonel uzlaşmaya varıldı, ulusal çıkarlar için parti gereken tavizleri verdi.
nazmi-mumin
Önerilen hükümet kadrosu için duygusal politik önyargıları yıkarak tamamen bilinçli olarak oyumu verdim. 12 Mayıs’ta Bulgaristan vatandaşlarının yaptığı seçime karşı saygı gösterip ön plana koydum. Varılan bu tablo pragmatik, sorumlu ve devleti düşünmemizi gerektirir. Kristiyan Vigenin’in Dış İşleri Bakanı makamına önerilmesine çok sevindiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Vigenin Avrupa Birliği Bulgaristan Milletvekili olmasının yanı sıra, BSP Dış Politika Sekreteri ve Nazmi Mümün’ün başında olduğu Türkiye’deki göçmen dernekleri ve Cumhuriyet Halk Partisi ile çalışmalardan sorumlu grupta yer alıyor.

Bu vasfıyla Nazmi Mümün, Plamen Oreşarski kabinesindeki Dış İşleri Bakanı’ndan Bulgaristan Cumhuriyeti’nin İzmir’de Fahri Konsolosluğu açılması prosedürüne start verilmesi için ricada bulundu. Atılan bu adam komşu ülke Türkiye’nin en büyük şehirlerinin birinde bulunan çok sayıdaki göçmenlerimize idari hizmetler verilmesine kolaylık sağlayacak.

Vigenin bunun için ısrar eden dostu Nazmi Mümün’ün teklifini memnuniyetle kabul etti.

Size kanaat getirebilirim ki, BSP Ulusal Konseyi üyeleri ve parti Meclis Grubu, bölge ve ülkenin bulunduğu bugünkü, sorumlu ve ağır dönemin evrimsel gerekliliğini göz önüne getirerek taviz verdiler.

Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) Ulusal Konseyi Üyesi ve Göçmen Dernekleri ve CHP ile İlişkilerden Sorumlu Nazmi Mümün

 

Kırcaali Haber

Reklamlar