Bornova Belediyesi’nin Saraybosna’daki orjinalinin birebir kopyasını yaptırdığı Osmanlı dönemine ait Balkan Dostluk Sebili, Çamdibi’nde düzenlenen coşkulu törenle açıldı. Balkan göçmenleri için büyük manevi değer taşıyan Sebil’in açılışında duygu seli yaşandı. Açılış nedeniyle Çamdibi Atatürk Parkı’nda düzenlenen konserde Gamze Matracı, Ceyhun Üsküp ve Cenk Bosnalı binlerce Bornovalıyı Balkan ezgileriyle coşturdu.izmir-de-balkan-dostluk-sebili

Bornova Belediyesi’nin çeşitli nedenlerle Türkiye’ye göç eden vatandaşlarla geldikleri geldikleri Balkan coğrafyası arasındaki gönül bağını güçlendirmek, dostluğa ve barışa katkıda bulunmak amacıyla yaptığı Balkan Dostluk Sebili coşkulu bir törenle açıldı. Çamdibi Kapalı Pazaryeri’nin yanındaki park alanında yapılan törene Bosna-Hersek’ten göçle gelmiş vatandaşların yanısıra protokol de büyük ilgi gösterdi. Açılış törenine Eşi Rana Sındır ile birlikte katılan ev sahibi Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile birlikte CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Bosna-Hersek Türkiye Büyükelçilik Müsteşarı Alija Munimoviç, Bosna-Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, Yazar Ayşe Kulin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Sındır, dernek temsilcileriyle birlikte açılış kurdelesini kestikten sonra ilk suyu içerek Balkan Dostluk Sebili’nin, barışın ve dostluğun simgesi olmasını dilediğini söyledi.

Açılışta vatandaşlara Boşnak böreği, lokma ve çay, kahve ikramı da yapıldı. Bando eşliğinde coşkunun doruğa çıktığı açılışta, yöresel kıyafetleriyle alanda çeşitli gösterilen yapan İZFEM Halkoyunları Ekibi, Saraybosna kültürünü Balkan Dostluk Sebili’nin etrafında adeta yeniden yaşattı.

 

İHA

Reklamlar