Beykoz Müftülüğüne  bağlı camilerimizde görev yapan  din görevlileri özverili çalışmaları ile dikkatleri üzerlerine çekiyorlar. Din görevlilerimiz bir taraftan görev yaptıkları camilerde,   ibadet hizmetleri , irşad ve eğitim  hizmetleri  başta olmak üzere görevlerini  yürütürken diğer taraftan da  sosyal-kültürel faaliyetlere  zaman ayırarak etkin ve verimli hizmetler  üretiyorlar.

Kelimenin tam anlamı ile ifade edilirse bulundukları cami çevresi başta olmak üzere mahallenin imamı , önderi ve iyilik insanı  olarak  öne çıkıyorlar. Bu görevlilerimizden biri de Kavacık Mahallesi  Hasan Yavuz Camii imam-hatibi Halit Öksüz hocadır.

mam-hatip Halit Öksüz, 1993 yılında Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde başladığı görevini aynı heyecan  ve sorumluluk anlayışı ile  2004 yılından bu yana görev yaptığı Hasan Yavuz  Camii’nde de görmek mümkün. İmam-hatip Halit Öksüz,  saygın kişiliği, hitabeti,insanlarla iletişimi  ve samimiyeti ile  cemaatinin güvenini  kazanmış örnek bir imam-hatip profili çiziyor. Bu güveni ve  saygıyı  mahalle içinde  birlikte gezdiğiniz takdirde  insanların takdir, güven ve sevgisinin somutlaştığını görürsünüz.

İmam-hatip Halit Öksüz, bu güven ve sevgiyi hizmete dönüştürüyor. Cami çevresinde himayeye ve ilgiye muhtaç kesimlere  yönelik   gıda,  giyim ve burs  hizmetleri  başta olmak  üzere yardım  ve destek faaliyetleri yapıyor.Zengin ile fakir arasında köprü vazifesi görüyor. Sadece cami çevresinde  değil , diğer mahalle camilerine ve vatandaşlara  da destek oluyor.Köprüler kuruyor, pencereler açıyor. İnsanların hayır duasını alıyor ve duygularını şöyle  ifade ediyor:

“ Ümmeti olmakla iftihar ettiğimiz sevgili peygamberimiz şöyle buyuruyor: ‘İnsanların en hayırlısı , onlara faydalı olandır.’  İyi olmak yetmez, aktif iyi olmamız gerekiyor .Bizler rahmet peygamberinin ümmetiyiz. Rahmet, bereket,ihsan, ikram, hayır, hasenat,güven, sadaka ve benzeri kavramlar bizlerin zihin haritasında yer alan kelime ve kavramlardır. Cemaatimizin durumunu yakından biliyoruz. Problem ve sıkıntıları da biliyoruz. Dolayısı ile çözümler üretmek durumundayız. Acizane Beykoz ilçemizin   4.000 kişilik cemaat kapasitesi ile  en büyük camilerinden birinde görev yapıyorum. Kavacık Mahallesi, Beykoz’un hızla gelişen, ticaret başta olmak üzere sosyo-kültürel  açıdan önde olan yerleşim mekanlarından biridir. Çevremizdeki esnaf başta olmak üzere etkin ve yetkili insanlarla işbirliği içindeyiz. Ayrıca camimiz müştemilatı içerisinde yer alan  Hasan Yavuz Camii  Vakfı  adı ile bir vakfımız var. Bu vakfımızın toplantılarına da  katılıyorum. Çevremizdeki gelişmeleri izlemek ve insanların problemlerini çözmek için İlçe  Müftülüğümüzün Hizmet anlayışına uygun şekilde  hareket etmeye ve imametin gereğini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Soydaşlarımıza Kitap Desteği Verildi.

İmam-hatip Halit Öksüz, Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın indirimli kitap kampanyasına katılarak  Bulgaristan’da yaşayan  soydaşlarımıza  kitap gönderdi. Kampanya  çerçevesinde  1500 adet İslam İlmihali , Namaz Rehberi ve Hatemül Enbiya adlı kitaplar dernek yetkililerine  ilçe müftülüğünde teslim edildi.

Bulgaristan Türkleri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Rafet Ulutürk, Yüksel Demir, Şaban Hocaoğlu , ve Salih Özgür  ilçe müftülümüze gelerek kitapları teslim aldılar. Dernek Üyesi Yüksel Demir yaptığı açıklamada , “ Bulgaristan’da  yaşayan soydaş ve dindaşlarımızın çok önemli bir ihtiyacı karşılandı.Beykoz Müftülüğüne ve değerli hocamıza çok teşekkür ediyorum”, dedi.

İlçe Müftülüğü olarak imam-hatip Halit Öksüz hocamıza  , tüm din görevlilerimize ve Kur’an Kursu öğreticilerimize teşekkür ediyoruz.

http://www.beykozmuftulugu.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=865:qiyi-olmak-yetmez-aktif-iyi-olmamiz-gerekirq&catid=206:manset

Reklamlar