Parlamento, Vladimir Pisançev’i Devlet Ulusal Güvenlik Ajansı (DANS) Başkanı seçti. Meclisin bugünkü oturumunda oy kullanan 115 milletvekilinden 104’ü Pisançev için  ‘evet’ derken Bulgar Sosyalist Partisi’nden (BSP) bir milletvekili ‘hayır’ oyu kullandı. Aşırı sağ Ataka partisinden 14 milletvekili ise çekimser kaldı.
Vladimir-Pisancev-dans-bask-1972013Parlamentodaki oylama öncesinde bir konuşma yapan Başbakan Plamen Oreşarski, Pisançev’den devletin vergi tahsilatında yaşadığı problemlere çözüm getirmesini istedi.
DANS’ın başına getirilen Pisançev, ülke için en büyük tehdidin ekonomik kriz olduğunu belirtti. Fakirleşme suçu da beraberinde getirdiğini kaydededen Pisançev, sınırötesi suçlarla ilgili ise bölge ülkeleriyle ilişkilerin daha güçlü hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.
BİR ÖNCEKİ DANS BAŞKANI SEÇİMİ VATANDAŞI SOKAĞA DÖKTÜ
14 Haziran günü Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) milletvekili ve şaibeli geçmişe sahip medya patronu Delyan Peevski’nin DANS Başkanı olarak atanmasının onayından sonra ülkenin çeşitli şehirlerinde protesto gösterileri başladı. Peevski’nin atamasına karşı gelen tepkiler üzerine 32 yaşındaki HÖH milletvekili görevden alındı. Peevski’nin görevden alınması protesto dalgasını durdurmaya yetmedi ve yaklaşık 36 gündür başkentin merkezinde protesto gösterileri devam ediyor. Göstericiler artık hükümetin istifasını istiyor.

Ajans Bg

Reklamlar