Başkan Tartan, Bulgaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Aleksander Velev ile İzmirli Balkan Türklerini ağırladı.bg-istanbul-baskonsolosu-konak-beld-bask-ile-gorustu
Bulgaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Aleksander Velev İzmir ziyaretinde Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la kendisine verdiği yemekte bir araya geldi. Yemeğe Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler ile İzmir’de bulunan Balkan göçmen derneklerinin temsilcileri de katıldı. Sıcak bir sohbet ortamında bir araya gelen Tartan ve Velev iki ülke arasında ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerin daha çok gelişmesi için ortak çalışmalar yapmak gerektiğini söylediler. İzmir’de Balkanlar’dan çok fazla göçmen olduğunu söyleyen Tartan, kendi köklerinin de Balkanlara dayandığını ve göçmenlerle çok iyi ilişkiler içinde olduğunu ifade etti. Tartan, “İzmir nüfusunun yüzde 44’ünü Balkan Göçmenleri oluşturur. Bulgaristan’la da benzer geleneklerimiz var. Çok yakın iki kültürüz. Sizi İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyduk” dedi.

İZMİR’E İLK KEZ GELDİM

İzmir’e ilk kez geldiğini belirten Bulgaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Aleksander Velev, “İzmirli Balkan Göçmenleri’nin daveti üzerine İzmir’e geldim. Çok güzel ağırlandım. İzmir’deki Balkan Türkleriyle Bulgaristan arasında çok güzel bağlar kuracağımızı düşünüyorum. Türkiye ile aramızda tarihi bağlar var” diye konuştu.

IHA

Reklamlar